SP: „Zmajevi“ stali u Estoniji!

Rukometna reprezentacija BiH poražena od Estonije u Talinu 29:25.

Fudbal 28.10.2017 | 21:00
SP: „Zmajevi“ stali u Estoniji!
Selekcija BiH dobro je otvorila kvalifikacije pobjedom protiv Estonije u Sarajevu 31:24, međutim, „zmajevi“ su stali već u drugom kolu.

Estonija je na svom terenu u Talinu savladala BiH rezultatom 29:25 i pobjednika grupe 6 kvalifikacija za SP i putnika u baraž odlučivaće dueli ove dvije reprezentacije protiv Švajcarske.

ESTONIJA – BIH 17:11

Estonci su veći dioprvog  poluvremena imali dva gola prednosti, da bi u samom finišu sa tri vezana gola sa 14:11 povisili na 17:11 i s tim rezultatom otišlo se na odmor.

Izabranici Bilala Šumana otvorili su drugo poluvrijeme sa tri gola, međutim, Estonije je prekinula seriju "zmajeva", a potom ih svo vrijeme držala na dva ili tri gola razlike.

Držali su se bh. reprezentativci na dva gola zaostatka sve do posljednjih minut meča, kada Estonci sa dva gola stižu na konačnih 29:25.

Reprezentacija BiH ostvarila je ubjedljiviju pobjedu u Sarajevu, gdje je bilo sedam razlike, tako da ima bolji međusobni skor, pa bi joj praktično pobjede nad Švajcarskom definitivno obezbijjedili prvo mjesto na tabeli Grupe 6.

Nakon duela BiH i Estonije, Estonci i Švajcarci odigraće svoj dvomeč, a onda slijede dueli "zmajeva" sa Švajcarskom, prvo u gostima 10/11. januara i revanš za tri dana u BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Smajo

28.10.2017 19:33

VRATITE MARKU ZA SELEKTORA PA DA VIDITE KAKO SE TIMSKI.I SRCEM IGRA ZA SELEKCIJU

ODGOVORITE