Kup: Lukićev debi za Levante, pobjeda Reala!

Ekipa Levantea pobedila je Đironu sa 2:0, u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja, a za pobednički tim debitovao je mladi igrač iz Srbije Saša Lukić.  Real bez problema na "Fernandu Toresu"! Zidan se igrao, sastavio tim od Španaca i lako dobio u predgrađu! Kanales - gol večeri! Real slavio uz dva penala. . .  Ovo su rezultati prvih utakmica šesnaestine finala Kupa Kralja.

Fudbal 27.10.2017 | 09:00
Kup: Lukićev debi za Levante, pobjeda Reala!
Vodeći gol za Levante postigao je Emanuel Boateng u 40. minutu posle prodora po levoj strani i dodavanja Hoze Luisa Moralesa.

Konačan rezultat postavio je Šeik Dukure u 62. minutu, kada je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera koji je izveo Enis Bardi.

Lukić je bio starter i igrao je celu utakmicu, a u drugom minutu je dobio žuti karton zbog oštrijeg starta na protivničkom igraču. Revanš utakmica igra se 29. novembra.

Fudbaleri Real Madrida slavili su na gostovanju protiv Fuenlabrade sa 2:0, golove za "Kraljevski klub" postigli su Asensio i Vaskes iz penala u 63, odnosno 79. minutu.

Zinedin Zidan je očekivao izveo kombinovani sastav i na kraju su zasluženo došli do trijumfa, iako su postigli oba gola sa bele tačke.

Zinedin Zidan je na teren stadiona u Fuenlabradi, koji nosi ime po Fernandu Toresu (Atletiko Madrid), poslao kombinovani sastav i nije pogrešio.

Odmorio je prvotimce i slavio u prvom meču šesnaestine finala "Kupa Kralja":

FUENLABRADA - REAL MADRID 0:2 (0:0)

Jedini pogoci na meču postignuti su sa "bele tačke": prvo je Marko Asensio bio precizan u 63. minutu, a onda i Lukas Vaskez u 79. minutu. Od igrača koji imaju "rolu" u prvom timu tu su bili i Teo Ernandez, Načo, Ašraf Hakimi, Dani Sebaljos i Borha Majoral. Uz golmana Kika Kasilju, Hesusa Valjeha i Tehera iz "B" tima.

Do kraja utakmice šansu je dobio i mladi "gaučos" Fulasijer, dok je štoper Hesus Valjeho, koji je igrao prvi put za Real u zvaničnom meču, isključen u nadoknadi vremena.



Real Madrid dobio je Fuenlabradu u predgrađu sa 2:0 u 1/16 finala Kupa kralja, ali rezultat ovog susreta apsolutno je ostao u senci sastava koji je na teren postao Zinedin Zidan. 

Kao što je najavljeno, francuski stručnjak uvrstio je u protokol svih 16 igrača sa španskiom državljanstvom, a samo dvojica od njih nisu rođena u toj državi. Takođe, od startnih 11 čak sedmorica rođeni su Madriđani i dvanaestorica od šesnaestorice ponikla su Kastilji, ili trenutno igraju za tu ekipu. 

Madriđani se nisu mnogo mučili, iako su oba gola postigli sa bele tačke u drugom poluvremenu. Taj prvi penal možda je čak pomalo i sporan, jer prekršaj nad Ašrafom bio je van kaznenog prostora, utisak je. U svakom slučaju Marko Asensio bio je precizan u 63. minutu sa bele tačke, a onda je jednako dobar sa istog odstojanja bio i Lukas Vaskez za konačnih 0:2. 

Real je igrao u sastavu: Kasilja, Ašraf, Valjeho, Naćo (kapiten), Tehero, Ljorente, Sebaljos, Lukas Vaskez, Asensio, Ernandez, Borha Majoral.

Večeras su odigrana još tri susreta Kupa kralja. Za nas je bio zanimljiv okršaj Đirona - Levante, jer je za goste debitovao Saša Lukić. Srpski reprezentativac odigrao je solidno 90 minuta, iako je već u prvom zaradio žuti karton. Las Palmas je takođe slavio kao gost, i to na Riazoru (4:1), a najlepši potez večeri u Španiji videli smo na utakmici Ljeida - Sosijedad. Serhio Kanales poslao je pravi projektil u 32. minutu za minimalac tima iz San Sebastijana...



Las Palmas je bio ubedljiv protiv Deportiva 4:1, a utakmica je rešena u završnici kada su gosti postigli dva gola.

Kup Kralja, četvrtak:

Lijeda - Real Sosijedad 0:1 (0:1)
Kanales 22

Deportivo - Las Palmas 1:4 (0:2)
Peres 59 - Momo 8,16, Kaljeri 81,90

Đirona - Levante 0:2 (0:1)
Boateng 40, Dukure 62

Fuenlabrada - Real Madrid 0:2 (0:0)
Asensio 63p, Vaskes 79p

Tenerife - Espanjol 0:0

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar