Mesi na terorističkom posteru!

ISIS bizarnom fotomontažom sa likom Argentinca uputila pretnju pred SP u Rusiji!

Fudbal 29.10.2017 | 13:45
Mesi na terorističkom posteru!
Teroristička organizacija Islamska država, poznatija po skraćenici ISIS, uputila je preko društvenih mreža, tačnije SITO Intel Grupe koja se bavi promovisanjem ekstremističkih organizacija, nove pretnje pred Svetsko prvetsvo u Rusiji 2018. Ovaj put su to uradili fotomontažom Lionela Mesija koji se nalazi i zatvoru iza rešetaka dok mu cure krvave suze. Zasad nije baš najjasnije šta su tačno hteli njome da kažu, osim da nas uplaše.

Dobro je poznato da je mnogo boraca i čelnika ISIS-a ili došlo iz Čečenije i kavkaske regije ili se godinama borilo protiv ruskih trupa. Samim tim nije ni teško pretpostaviti da im je velika želja da baš na Svetskom fudbalskom kupu koji se odražava u najvećoj zemlji sveta naprave nešto veliko. Nažalost, kada oni naprave nešto veliko, uvek gine običan narod, a ne oni koji su odgovorni za muku i stradanja na obe strane. 

Rusija se svakako suočava s velikim bezbednosnim izazovima pred Mundijal koji će biti održan u junu i julu naredne godine, a ova zemlja je i dosad nekoliko puta bila meta terorističkih napada ISIS-a. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar