Boaći najbolji strani golgeter u istoriji Zvezde!

Ričmond Boaći postao je u sredu stranac sa najviše postignutih pogodaka u istoriji Crvene zvezde.  Boaći "preskočio" Kadua i Vijeiru za 9 meseci! Napadač iz Gane postao najbolji strelac od svih stranaca koji su nosili dres Crvene zvezde.

Fudbal 26.10.2017 | 16:15
Boaći najbolji strani golgeter u istoriji Zvezde!
Harizmatični Ganac bio je strelac jedinog pogotka u slavlju crveno-belih nad subotičkim Spartakom, što mu je bio 29. gol, na 40. nastupu, od kada igra za najtrofejniji srpski klub.

Boaći je ove sezone već 13 puta bio strelac u svim takmičenjima, a golom protiv 'Golubova' sa prvog mesta večne liste skinuo je, još jednog ljubimca navijača, Uga Vieru.

Novim golom on je "preskočio" Uga Vijeiru, koji je 28 golova dao za sezonu i po, dok je dva manje od njega dao Kadu - koji je igrao čak četiri sezone u Zvezdi, ali ne kao napadač.

"Veoma sam srećan što sam postao stranac koji je postigao najviše golova u Zvezdinoj istoriji, ali trenutno razmišljam samo o tome kako da postignem još više golova i ostvarim još zapaženiji trag", poručio je Boaći koji je u Zvezdu stigao zimus iz Latine, a potom na leto postao i njen punopravni član nakon što je italijanski klub bankrotirao, čime Boaći postao slobodan agent.

Zahvalio se Bogu, saigračima, treneru, navijačima...

"Zahvalan sam Bogu što mi je dao priliku da postanem deo istorije ovako velikog kluba. Istoriju ne piše samo jedan čovek. Zahvaljujem se mojim saigračima, oni su veliki deo mog uspeha jer su mi svojom ljubavlju i timskim duhom koji zajedno gradimo mnogo pomogli na svakoj utakmici i kod svakog gola. Takođe, čitav stručni štab ima važnu ulogu u mojoj igri i mnogo sam im zahvalan na svemu što rade. Veliko hvala i fenomenalnim navijačima Crvene zvezde koji svojom podrškom izvlače na terenu najbolje iz svakog od nas", naveo je on za klupski sajt.

Portugalac se 28 puta upisivao u listu strelaca dok je bio na Marakani, ali je odigrao i 11 utakmica više od Ričmonda. 

Mendeš Kadu, rekorder sa 102 nastupa kada su stranci u pitanju, zaustavio se na 26 golova, a šansu da ga prestigne po broju nastupa imaće kapiten Mičel Donald, koji je do sada 91 put nosio crveno-beli dres. 

Ekipa Vladana Milojevića posle 14 odigranih kola zauzima prvo mesto u Superligi Srbije sa 37 bodova, četiri više od prvog pratioca Partizana, a devet od trećeplasiranog Voždovca.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar