Dabl-dabl Jokića u porazu Denvera, Bjelica 7+3+1!

Prethodne noći na parketima NBA lige našla su se dva srpska reprezentativca.

Košarka 26.10.2017 | 11:45
Dabl-dabl Jokića u porazu Denvera, Bjelica 7+3+1!
Nikola Jokić zabeležio je 18 poena i 11 skokova, ali su Denver Nagetsi poraženi na gostovanju u Šarlotu od Hornetsa 110:93.

S druge strane, Nemanja Bjelica ubacio sedam poena, uz tri skoka i asistenciju, u neuspehu Minesota Timbervulvsa na gostujućem terenu protiv Detroit Pistonsa 122:101, za koje ponovo nije igrao Boban Marjanović.

Joka je bio najbolji pojedinac u redovima tima iz Kolorada, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz, štaviše – domaći su vodili od prvog do poslednjeg minuta susreta. 

Somborac je za pola časa u igri pogodio osam od jedanaest šuteva (7/10 za dva, 1/1 za tri), uhvatio pet lopti u fazi napada i jedan više u fazi odbrane, ali, potpuno atipično, nije imao nijednu asistenciju. 

Identičan košgeterski učinak imao je i Geri Heris, Džamal Marej dodao je 16 poena i pet asistencija, Pol Milsep imao je osam poena i pet skokova, dok je rezervista Mejson Plamli upisao osam poena i deset uhvaćenih lopti.



Kod Hornetsa, Kemba Voker bio je najefikasniji sa 19 poena, pet asistencija i četiri skoka, ali je najbolju partiju ipak pružio Dvajt Hauard sa 15 poena i čak 19 uhvaćenih lopti. Sjajan je bio i rezervista Frenk Kaminski sa 20 poena i četiri skoka, kao i Džeremi Lemb sa 16.

Ni Timbervulvsi nisu imali previše šansi protiv Detroita, a kao kobna ispostavila se druga deonica koji su Pistonsi rešili u svoju korist sa 40:18.

Kompletna prva petorka domaćina odigrala je veoma dobro, a prednjačio je neverovatni Tobajas Heris sa 34 poena (8/15 za dva, 6/9 za tri) i četiri skoka. Ejveri Bredli ubacio je 20, Stenli Džonson 15, dok je Andre Dramond zabeležio po 15 poena i uhvaćenih lopti.

Kod gostiju iz Minesote najbolji je bio Karl-Entoni Tauns sa 23 poena i deset skokova, ali su ga na pravi način ispratili samo Endrju Vigins sa 21 i Džef Tig sa 18 poena.

Beli je na terenu proveo 23 minuta, pogodivši dva od pet šuteva (1/2 za dva, 1/3 za tri), ali se stiče utisak da ponovo nije šutirao i trošio lopti koliko bi trebalo.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar