Uhapšeni zbog oružane pljačke

Dvije osobe su uhapšene nakon oružane pljačke koja se dogodila u jutarnjim satima 25. oktobra u ulici Novopazarska u Novom Sarajeve. ,

Bosna i Hercegovina 26.10.2017 | 11:24
Uhapšeni zbog oružane pljačke
Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, NN osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Amko komerc”. Tom prilikom jedna osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 09,50 sati u ulici Ferida Srnje u opštini Novi Grad, policijski službenici III PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Toyota”, kojim je upravljao vozač G. A. (rođen 1991. godine u Sarajevu) gdje je i nastanjen), a na mjestu suvozača se nalazila Lj. E. (rođena 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena).

Izvršenim pretresom osoba, vozila, kao i kuće koju isti koriste na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti iz pomenutog krivičnog djela, kao i novac i vatreno oružje.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva, G.A. i Lj. E. su uhapšeni i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar