Uh, šta je rekao Klopu!

"Zli dečko" engleskog fudbala Džoi Barton poručio Jirgenu Klopu: "Sve što ti pričaš je sranje!"

Fudbal 25.10.2017 | 17:15
Uh, šta je rekao Klopu!
Liverpulova igra u odbrani je loša. Blago rečeno. Na momente defanzivna linija crvenih izgleda kao iz neke nižerazredne lige o čemu, na primer, svedoči i poslednja utakmica u Premijer ligi protiv Totenhema, koji se poigravao i natrpao Liverpulu četiri komada.

Sa 13 bodova u Premijer ligi Liverpul je na devetom mestu, a čak 12 bodova zaostaje za vodećim Mančester sitijem. Dakle, ni ove sezone ništa od nadanja navijača Liverpula da bi njihov voljeni klub mogao da se umeša u borbu za titulu...

Na kritike za lošu defanzivnu igru svog tima, trener Jirgen Klop je reagovao u svom stilu, rekavši da bi za samo dva sata mogao da napiše knjigu o odbrani.

"Ja sam veoma dobar u razvijanju igre za odbranu. O tome bih mogao knjigu da napišem i to za samo dva sata", kaže Nemac.

Na ovu Klopovu opasku reagovao je momak bez dlake na jeziku - Džoi Barton, jedan od najproblematičnijih fudbalera koje je Engleska ikada imala.

"Nedavno je pričao o knjizi o odbrani u dva sata. Očigledno da tu njegovu knjigu niko od zadnje četvorke tima, zajedno sa golmanom, nije pročitao. Sve što Klop kaže je samo sranje!".

Barton dodaje da Liverpul ima kvalitet u navalnoj liniji, ali da niko od ofanzivnih fudbalera ne radi ništa što se tiče odbrambenih zadataka. Naravno, Barton u tome vidi krivca - Klopa.

"Liverpul ima sjajnu prednju liniju, Mo Salah je odlično pojačanje, Filip Kutinjo kojeg su nekako zadržali... Ali, greške koje prave u odbrani teraju me da se zapitam šta svi oni rade preko nedelje na treninzima?!",

Inače, karijera 35-godišnjeg Džoija Bartona ispunjena je mnogim kontroverzama, incidentima i optužbama za nasilje. Engleska javnost pamti ga po incidentu u centru Liverpula zbog kojeg je odležao 77 dana u zatvoru.

Barton je igrao za Mančester siti, Njukasl, Kvins park rendžers, Olimpik iz Marseja, Glazgov rendžers, Barnli...

U gotovo svakom klubu u kojem je igrao napravio je neki incident - bilo na terenu ili van njega. Tako je u Mančester sitiju zapečatio sudbinu nanevši povrede svom saigraču Osmanu Dabuu. I u Glazgov rendžersu nije imao mira. Na treningu se posvađao sa Endijem Holidejem, pa ga je klub suspendovao na tri nedelje.

Trenutno je igrač bez klupskog angažmana jer jesuspendovan na 18 meseci zbog klađenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar