Anine šminkerske čarolije

Za razliku od ranijeg perioda, danas je vrlo jednostavno pronaći željenog šminkera. Otići na neku društvenu mrežu, pogledati radove i za nekoliko klikova možete dobiti željeni izgled. Jedna od veoma popularnih šminkerki na društvenim mrežama je i Ana Minić iz Lazarevca. Ona je nedavno bila u Bijeljini gdje je držala master čas.

Moda i ljepota 24.10.2017 | 13:35
Anine šminkerske čarolije
Sigurno je da šminkanje danas i ono od prije nekoliko godina ne bi moglo da se stavi u istu kategoriju. Šminker je sudeći prema broju onih čije profile svakodnevno viđamo na socijalnim mrežama, postalo jedno od najunosnijih zanimanja. Ipak postoje oni koji se u moru sličnih ili istih izdvajaju. Jedna od njih je i Ana Minić, iz Lazarevca koja je svojim tehnikama šminkanja i finalnom proizvodu brzo našla put do vrha popularnosti, a rezultat je nekoliko desetina hiljada pratilaca na društvenim mrežama, i približno toliko zadovoljnih klijenata. Pored šminkanja Ana drži i kurseve, a upravo to je bio i razlog nedavne posjete Bijeljini.

- Odavno sam htjela doći u Bijeljinu. I ranije sam bila u Bosni, a pošto je i moja porodica odavde ta želja je bila odavno jako prisutna, tako da evo me. Pored šminkanja koji je moja primarna aktivnost, ja držim i časove, kao što je ovaj masterklas, i to je sjajna prilika za one koji se već bave šminkanjem, da steknu neka nova znanja, tako da evo ovo je moj način da unaprijedim posao kojim se bavimo- kaže Ana.

Svijet šminkanja iz sezone u sezonu se mijenja, a samim tim i želja žena da budu u korak sa trendovima. Ovu sezonu prema Aninim riječima obilježiće povratak sjaja za usne i pigmenata.

Šminkanje je vrsta umjetnosti, a za umjetnost nismo svi rođeni.Zato su tu ljudi poput Ane koji će na našem licu stvoriti umjetničko djelo, a sudeći prema onome što možemo vidjeti iz njenih radova sigurno je da u svaki rad ulaže truda kao i drugi umjetnici u svoja djela.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ilic Dragica

24.10.2017 16:20

Najbolja si sminker sve pohvale od porodice Ilic

ODGOVORITE
Name

re dr

24.10.2017 17:55

Besplatne reklame

Name

Irena

25.10.2017 00:14

Dugo je pratim na yt i za mene je najbolja,jako podrobno sve objasnjava na svojim videima,nesebicno se trudi da nauci i druge ono sto je i ona ucila,rođena je za taj posao i voli da ga radi,to se vidi po njenom trudu i napretku.Zelim joj vrhunsku slavu!

ODGOVORITE
Name

cuj&ovaj!

26.10.2017 13:28

Sta ce to na Balkanu?

ODGOVORITE
Name

ja

26.10.2017 14:10

Imamo i mi Cirkusa

Name

cups

27.10.2017 00:06

Samo prirodnu ljepotu podrzavam. Ne mogu vise da jedem te pudere i slicne hemije. Pa kad se probudi ujutro kao Winnetou. Mi Slaveni imamo mnogo lijepse zene od onih u Evropi. Pogledajte samo i uporedite. Najveca je nesreca sakrivati tu prirodnu ljepotu farbanjem. Proputujete pola Evrope i kad vidite lijepu zenu pridjite joj i vidjecete odakle je. Unistavate lice bojama i hemijama. Kasnije nemozete bez maltera na ulicu. Jos na ovim jadnim prostorima nasli se da prodaju svoje smece...

ODGOVORITE
Name

re cups

27.10.2017 11:17

Dobar komentar, dosita žene na Balkanu su prirodno lijepe i ovakvo mazanje lica je bez ikakve potrebe, po meni ovo je samo jak lobi i marketing onima koji proizvode te preparate. Meni kao muškarcu pretjerana šminka je čak odbojna, lice i oči su toliko obojeni da se ne daju gledati.

Name

Ana

27.12.2017 12:55

Bravo za komentar! Danas se lice ne sminka vec crta doslovno! I sve su iste i na kalup. Nigde u svetu nema toliko izvestacenosti. Novcanici prazni a dame unajmljuju privatne sminkere za male,velike mature i slicne bitne dogadjaje. Ajd malo poducite te cure da citaju knjige.Od toliko sminke koza se unistava i nema tu kreme koja ce to popraviti.A make up industrija zadovoljno trlja ruke.

Name

RAJNA

27.10.2017 10:11

Nije mi jasno zašto mlade djevojke koriste tešku šminku, pa djeluju iscrtano , a pogotovo zašto forsiraju ala Krajišnik obrve. Debele i iscrtane obrve ružne ženu, gubi se šarm i ljepota ženskog lica , a žena dobija stroži izraz, pa sa 30 godina žene izgledaju ko oštrokundže . Gledajte modne časopise , kako su tamo ženska lica nježno našminkana , pogotovo prijepodnevna šminka, koja mora biti prozračna i lagana . Najbitnija je njega lica.

ODGOVORITE