Olujno nevrijeme zahvatilo Zenicu

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom u ponedjeljak je oko dva sata poslije ponoći zahvatilo područje Zenice, zbog čega su brojne ulice bile blokirane, a intervenisala je i Profesionalna vatrogasna jedinica.

Bosna i Hercegovina 23.10.2017 | 08:23
Olujno nevrijeme zahvatilo Zenicu
Kiša praćena vjetrom u Zenici je počela padati oko 21 sat, a svoj vrhunac i pravu moć pokazala je oko dva sata poslije ponoći, nakon što su jaki udari vjetra lomili grane pa i cijela stabla, a zbog opalog lišća došlo je do začepljenja odvoda na saobraćajnicama, zbog čega je u blokadi bilo nekoliko ulica.

Na zeničkom bulevaru vjetar je pomjerio kante za smeće te polomio grane stabala. Najveća šteta počinjena je u Štrosmajerovoj ulici u Zenici, nakon što se drvo pod udarom jakog vjetra slomilo i svojom težinom polomilo ogradu crkve, a zatim palo na cestu. Tom prilikom došlo je i do obaranja kablova javne mreže, a na jednom vozilu je pričinjena materijalna šteta.

U zeničkom naselju Bilmišće došlo je do nesretnog slučaja kada je vozač automobilom pokušao proći kroz vodu koja se nakupila ispod željezničkog mosta, ali bezuspješno.

Na mjesto događaja u Štrosmajerovoj ulici izašli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica koji su radili na sklanjanju drveta i osposobljavanju ceste za saobraćanje.

(Buka/Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Šejtan u Zenici

23.10.2017 10:26

Odnijo šejtan šalu pa palo drvo na crkvenu ogradu...

ODGOVORITE
Name

Jesen

23.10.2017 19:04

Baš si duhovit

Name

Sabit

23.10.2017 20:54

Sinko, nije bolest sve što boli...!!!