Nova vlada za dva mjeseca

Mandatar za sastav nove austrijske vlade Sebastijan Кurc izrazio je želju da pregovori o formiranju novih vlasti ne traju duže od dva mjeseca.

Svijet 22.10.2017 | 14:33
Nova vlada za dva mjeseca
Austrijski predsjednik Aleksander fan der Belen dao je krajem sedmice mandat Кurcu čija je Narodna partija /OVP/ osvojila 31,5 odsto glasova na izborima prije sedam dana.

"Austrijanci očekuju da će brzo biti oformljena jaka i stabilna vlada koja će raditi. To znači da pregovori treba da budu okončani za manje od 60 dana", rekao je Кurc austrijskom dnevniku "Кronen cajtung".

Da bi formirao koalicionu vladu Кurcu su potrebne samo dvije austrijske partije koje su preške cenzus Socijaldemokrate /SPO/ i Slobodarska partija /FPO/.

Кurc trenutno održava preliminarnu rundu razgovora sa liderima svih parlamentarnih stranaka.

U intervjuu za tabloid "Osterajh" Кurc je istakao da njegova partija ima zajednički stav sa FPO i da je već imao konstruktivne razgovore sa liderom te partije Hanc-Кristijan Štraheom.

"U razgovoru sa Štraheom stekao sam utisak da posjeduje snažnu volju da donese promjene i kreativni zamah, ali danas ću završiti razgovore a potom će uslijediti pregovori oko koalicije sa partnerom", dodaje mandatar za sastav nove austrijske vlade.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neko iz mase

22.10.2017 13:02

Biće dobar mandatar pod uslovom da se obračuna sa Novomaticom i Martinom Šlafom.

ODGOVORITE
Name

Carsija

22.10.2017 14:34

Jel se carsija nasladila vrijedjanjem.Nevidjeno.

Name

Milorad Dodik re čaršija

24.10.2017 07:45

Ni novac se više ne može prati a da se ovaj pokvareni narod ne ruga. Moram promijeniti narod.

ODGOVORITE