Zaza, kupio si mjesto u baražu!

Odlični golgeter zablistao i ovog vikenda, postigao je pogodak u ubedljivom trijumfu nad Seviljom i tako postao prvi strani igrač u dresu Slepih miševa koji je zatresao mrežu rivala na pet vezanih mečeva u prvenstvu.

Fudbal 24.10.2017 | 08:00
Zaza, kupio si mjesto u baražu!
Oporavak napadača Torina Andree Belotija ide u dobrom smeru, ali Italijani neće rizikovati sa njegovim povratkom na teren u utakmicama baraža za Svetsko prvenstvo protiv Švedske 10. i 13. novembra.

Ipak, prema izveštajima koji stižu sa Čizme, selektor Azura Đampjero Ventura već je odredio zamenu za mladog golgetera, a u pitanju je odlični napadač Valensije SimoneZaza, koji na Mestalji igra u životnoj formi.

Zaza je zablistao i ovog vikenda, postigao je pogodak u sinoćnom ubedljivom trijumfu nad Seviljom i tako postao prvi strani igrač u dresu Slepih miševa koji je zatresao mrežu rivala na pet vezanih mečeva u prvenstvu. Pre njega to je učinio legendarni Mario Kempes davne 1977. godine.

Zaza je problašen igračem meseca u Primeri, a sa osam postignutih golova trenutno je drugi iza Lionela Mesija, koji je dao 11. Posebno je impozantna njegova forma u proteklih mesec dana. Postigao je sedam golova na poslednjih pet utakmica, uključujući i het-trik protiv Malage.

Zaza ima idealnu priliku da u reprezentativnom dresu sa sebe skine senku nakon promašđenog penala u četvrtfinalu Evropskog prvenstvnstva protiv Nemačke, nakon čega čak godinu dana nije dobio poziv u nacionalni tim. Sada će se to konačno dogoditi.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar