Policija pronašla 16 kg droge

Tri osobe su uhapšene i zaplijenjeno je 16 kilograma droge u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) koja je danas provedena na području Lukavca, Gračanice i Pelagićeva.

Bosna i Hercegovina 20.10.2017 | 16:50
Policija pronašla 16 kg droge
Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, tačnije Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina danas su izvršili pretrese na četiri lokacije u TK i Republici Srpskoj.

Prema riječima portparola MUP-a TK Izudina Šarića, pretresi su izvršeni na dvije lokacije u Luakvcu, zatim Gračanici i Pelagićevu.

"Tom prilikom slobode su lišene tri osobe koje će u izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. Prilikom pretresa kod osoba u Pelagićevu je pronađeno 15 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, a kod osoba na području TK je pronađen jedan kilogram kanabisa i jedan pištolj", istakao je Šarić.

Današnja aktivnost je nastavak akcije "Kod" u okviru koje je u ranijem periodu zaplijenjeno osam kilograma droge.

(Vijesti/Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pobiti

20.10.2017 21:21

Pobiti treba sljam.Gdje onaj Duterte.

ODGOVORITE
Name

DELTA

20.10.2017 22:33

Al samo sljam pobiti a krupne dilere koji okrecu milione itd i kupuju fabrike,njih pustit neka zive i idalje da rade i da te zaposle da radis za 500km.