LE: Zvezda - tim za Arsenal...

Da, da, da - Kanga u zelenom markeru! Crveno-beli sa najjačim snagama napadaju Arsenal!

Fudbal 19.10.2017 | 14:45
LE: Zvezda - tim za Arsenal...
Okolnosti su se poklopile, tačnije Gelor Kanga se donekle oporavio od povrede butnog mišćića, pa je treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću ostalo da ispoštuje staro, trenersko pravilo. Tačnije, da ispoštuje one koji su izneli najveći teret tokom kvalifikacija za Ligu Evrope i nagradi ih startnom postavom protiv Arsenala.

Crvena zvezda će u juriš na Tobdžije krenuti sa najjačom postavom, onom koju bi, vrlo verovatno, potpisao svaki navijači koji krene put Topčiderskog brda. Pokazali su crveno-beli tokom ratovanja tri fronta da imaju širok kadar, ali decenijski spektakl počeće 11 najdokazanijih, dok će na klupi biti momci koji mogu da promene ritam (ne računajući odsutnog Milića).

Trepereli su navijači Crvene zvezde prethodnih dana. Razlog je bio - Gelor Kanga. Sve je slutilo da će biti nastavljena loša tradicija započeta još pre okršaja sa Krasnodarom kada se povredio Branko Jovičić. Gostovanje u Kelnu su morali da propuste Vujadin Savić iMilan Rodić.

Povredu butnog mišića nije zalečio ni tokom reprezentativne pauze u Parizu, procene su bile loše. Ipak, dva dana pre meča reprezentativac Gabona se pojavio u hodnicima Marakane, delovao je prilično rasploženo, davao optimistične izjave. Bio je to jasan signal da Vladan Milojević neće morati da mnogo toga menja u sistemu. Potvrda je stigla večeras pošto je strelac važnih golova protiv Sparte i Krasnodara izdržao poslednji trening. Štaviše, na treningu se našao u zelenom markeru kao i ostatak igrača koji će u sutrašnjem okršaju biti starteri. 

Da je bilo drugačije možemo samo da zamislimo na kakvim bi mukama bio Zvezdin kormilar. Tražnje novog plejmejkera uslovilo bi i druge rotacije u prvoj postavi.

Ovako sa Kangom u timu Milojević može da se nada da će uz frenetičnu borbu njegov tim pokazati ozbiljan nivo uigranosti i automatizme u igri.... Ta tandemaska igra redovnih partnera Zvezdi je mnogo pomogla u Kelnu, pre toga i u Krasnodaru... Sigurno je da kad hoće Kanga može da vidi svako dobro kretanje Gelora Kange, isto tako Krstičići Donald su se odlično uklopili u srcu manvera, Rodić i Radnojić na levoj, dok su Srnić iStojković na desnom boku.

Dakle, sve je jasno: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić - Srnić, Kanga, Radonjić - Boaći.

A na klupi kao glavni adut Aleksandar Pešić, zatim specijalac Gobeljić, večiti kapitenMilijaš i talentovani Luka Adžić.

Dovoljno razloga za inicijalan optimizam i verovanje da će Zvezda napraviti malo čudo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar