Uskoro bezvizni režim sa Kinom

Bosna i Hercegovina i Kina zainteresovane su da se što prije potpiše sporazum koji će omogućiti putovanje građanima ove dvije države bez viza, što će sigurno unaprijediti turističku ali i poslovnu saradnju.

Bosna i Hercegovina 17.10.2017 | 13:13
Uskoro bezvizni režim sa Kinom
Zaključeno je ovo na današnjem sastanku u Sarajevu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića sa ambasadoricom NR Kine u BiH Chen Bo.

Istaknuto je da su pregovori o ovom sporazumu u završnoj fazi i da će njegovo potpisivanje biti veliki događaj za BiH i Kinu.

Ambasadorica Bo je najavila skoru konferenciju na kojoj će biti predstavljeni turistički potencijali, upoznala sa mogućnošću boljeg uvezivanja avionskih linija između BiH i Kine, pripremi promotivnih brošura i putokaza, pa i mogućnosti uspostave zajedničkih policijskih patrola u najvažnijim turističkim destinacijama tokom sezone.

“Očekujemo da će ovaj paket mjera doprinijeti značajnom povećanju broja turista iz Kine u BiH”, kazala je ambasadorica Bo.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

izraelac

17.10.2017 11:28

Samo su nam oni trebali na balkanu. Hocemo im prodavati zemljiste ko arapima ? Federacija naseljava arape a mi u rs kineze? I sad pare od MMF sto ponovo podignete ulozite u kinesku industriju...

ODGOVORITE
Name

Alfa I Omega,

17.10.2017 13:15

Kakav lud narod,da ne poverujes.

Name

izraelac

17.10.2017 13:51

Bezvezni rezim za narod ... bezvezni rezim za u vezi svega .. kinezi oduvijek preko nas plasiraju robu i nama je prodaju , mi nemamo proizvodnje nego od njih uvozimo u BiH . kao ini ce doci kod nas kupovati i trositi na sta ? na svoju robu na sta? sta ovi ljudi pricaju sta to dogovaraju ko cega znati , posudne od Amera, pa od Rusa , pa od Kineza pa od Turaka a svi imaju svoju politiku i interes tako da kod nas u BiH smo svima duzni a na politicke i ekonomske nacine i sta ? kao bice bolje ? pa vi niste normalni ...

Name

Re izraelac

17.10.2017 15:41

Ovi nasi ministri se takmice ko ce uvesti slobodan vizni rezim.Ludakluk.Ma uvesti vizu 200 dolara za sviju.Pa ovde Kinezi zaradjuju a ne mi u Kini pa sad treba i bez viza da ulaze.Ko arapi.Kaze ulazu.Kupuju oni zemlju dzaba pa ce je kad udjemo u Evropu prodavati pet puta skuplje j dobiti preko nas evropske dokumente.Jad je ovo sve.Bijeda.

Name

Haris

17.10.2017 11:29

Baš super svaki 15-20 dana idem u Kinu

ODGOVORITE
Name

B.LUKA

17.10.2017 12:58

....zajedničkih policijskih patrola.Ma dajte,molim vas.Dobro bi nam došla i koja elitna jedinica Sjeverne Koreje i Vijetnama.Kakva smo banana od države.

ODGOVORITE