ŠVE: Malmeu 23. titula!

Malme x23! Aktuelni šampion odbranio titulu na krilima sjajnog Andersa Kristijansena.  Malme nastavio dominaciju u Švedskoj! Malme je tri kola pre kraja odbranio titulu prvaka Švedske.

Fudbal 17.10.2017 | 12:45
ŠVE: Malmeu 23. titula!
Malme je novi-stari šampion Švedske!

Plavi sa krajnjeg juga ove skandivanske države okitili su se 23. trofejom nacionalnog prvaka i tako ujedno odbranili titulu iz prošle sezone savladavši Norčeping u okviru 27. kola - 3:1 (0:1). Malme je ovom pobedom pobegao drugoplasiranom AIK-u na plus 10 i automatski ga isključio iz šampionske trke.

Ipak, nije sve večeras krenulo kako su fudbaleri Malmea planirali. Norčeping je pogotkom Davida Karlsona došao do prednosti u devetom minutu, a gostima je bilo potrebno tačno 40 minuta da se razbude.

A kada su izjednačili, posle je sve išlo lakše. Ponajviše zahvaljujući maestralnom Andersu Kristijansenu koji je upisao gol i dve asistencije. Prvo je u 49. minutu poslužio Karlosa Strandberga, 12 minuta kasnije i Lasea Nilsena, a na koncu se i sam upisao u strelce.  



Švedsko fudbalsko prvenstvo igra se od proleća do jeseni.

Tačno tri kola pre kraja poznat je novi prvak države, a to je Malme. Slavni klub osvojio je jubilarnu 20. titulu, koja im je četvrta u poslednjih pet godina. Samo 2015. Malme nije bio prvak Švedske.

Malme je u ponedeljak pobedio Norčeping u gostima 3:1 i tako i tako konkurentu AIK-u pobegao na nedostižnih deset bodova (60/50). Na trećem mestu nalazi se Đurgarden, koji ima 12 bodova zaostatka za šampionom.

ŠVEDSKA 1 - 27. KOLO

Ponedeljak

Norčeping  - Malme 1:3 (1:0)
/Karlson 9 - Strandberg 49, Nilsen 61, Kristijansen 84/

Kalmar - Hamarbi  2:0 (0:0)
/Solhajm 79ag, Ring 88/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar