Đaci ukrali auto zbog jedinica

Pripadnici Policijske stanice u Cazinu obavili su danas razgovor sa roditeljima dva učenika devetog razreda Osnovne škole "Cazin 1", koji su juče u poslijepodnevnim satima, na kratko vrijeme ukrali automobil u vlasništvu nastavnice P. A. (44).

Bosna i Hercegovina 13.10.2017 | 15:56
Đaci ukrali auto zbog jedinica
Pomenutom razgovoru prisustvovali su i radnici Centra za socijalni rad.

Prema riječima portparola MUP-a USK, Snježane Galić, radi se o 14-godišnjaku i 15-godišnjaku, koji su iskoristili trenutak nepažnje te iz torbe nastavnice ukrali ključeve automobila golf 4.

Nakon toga su se s parkinga ispred školske zgrade odvezli automobilom, da bi ga nakon nepunih pola sata vratili na isto mjesto.

U međuvremenu, P.A. je primjetila nestanak vozila te o tome obavijestila policiju čiji pripadnici su se zatekli na licu mjesta baš u tenutku kada su maloljetnici automobil dovezli natrag.

Nezvanično, saznajemo kako su se učenici na ovaj način željeli osvetiti nastavnici koja inače predaje matematiku, za loše ocjene.

Slučaj je preuzeo kantonalni tužilac, a ovo krivično djelo je okvalifikovano kao "oduzimanje tuđe pokretnine".

(Nezavisne novine)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

SENKA

13.10.2017 18:32

TOSU RODITELJI TAKO VASPITALI DJECU SAD RODITELJI NEK ODGOVARAJU

ODGOVORITE
Name

Djeca su dobra

13.10.2017 21:15

Meni i sad poslije 25 godina salju sapune i rucnike te malo kafe kao 'milostu'. Ona se izivljava i doslo djeci do grla.

ODGOVORITE
Name

Ima i loših đaka

14.10.2017 08:10

Šta učitelji treba da rade, da svima daju odlične ocene bez obzira na znanje? Može se primetiti da u poslednje vreme ima sve više dece bez normalnog odgoja te se zbog toga ponašaju kao kriminalci. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo samo zbog par jedinica. U školama nam je potrebna disciplina ne tetošenje. Dobro ponašanje treba nagraditi a loše kazniti te bi u tome najveću ulogu trebali da igraju roditelji.

Name

veteran

14.10.2017 19:33

Ima vrlo loših predavača, sjećam se svoga profesora matematike u prvom razredu srednje saobraćajne skole u Sarajevu gdje sam prvu godinu pao na popravni iz matematike. U drugom i kasnije promijenio se profesor, zavolio sam predmet i nikad ispod četvorke nisam imao... Mnogo zavisi kako nastavnik zna prenijeti to znanje..

Name

mf

14.10.2017 06:22

A sta sada Momci se malo provozali i vratili auto, to nije krada.

ODGOVORITE
Name

Komšo

14.10.2017 11:54

Nastavnici matematike glume veličine.Pokazu samo 1 ili 2 zadatka i traže od djece da sami rade zadaće.Morao sam plaćati instrukcije da djeca imaju 5.