Niko se nije više obradovao porazu Amera od njega!

Najsrećniji čovek na planeti zove se Džek Vorner!

Fudbal 14.10.2017 | 20:00
Niko se nije više obradovao porazu Amera od njega!
Mnogi ih ne vole, neki čak i mrze, ali niko se nije više obradovao porazu Amerikanaca odDžeka Vornera, nekadašnjeg predsednika Konkakafa, koji je pobedu Trinidada i Tobaga nad Jenkijima nazvao istorijskom, iako njegovoj zemlji nije donela ništa. Međutim, njemu je na ličnom planu donela nekakav detinji osećaj da se valjda osvetio Amerima zbog toga što su poveli sudski process koji je Vornera oterao iz Fife.

Naravno, nije baš da su se u FBI puno potresli tog poraza izabranika Brusa Arene, ali verovatno je i ljudski to što se Vorner, korumpiran do srži, naslađivao porazima Amera. Toliko, da je postao simpatičan u svojoj naivnoj “borbi protiv bogatog zapada”.

“Ovo je najsrećniji dan u mom životu!”, uskliknuo je Vorner posle pobede od 2:1 zbog koje Amerikanci neće videti Svetsko prvenstvo prvi put posle 1986. godine.

“Iskoristili su svoju vladu da na nezamisliv način obesmisle Fifu. Ali sinoć su pred Trinidadom i Tobagom pali na kolena. Sada su predmet ismevanja. Kad je 27. septembra sudija presudio protiv Džeka Vornera pravili su žurku u SAD, bili su baš srećni. Sad idem ja da slavim”, nastavio je Vorner, koji se trenutno bori protiv ekstradicije Sjedinjenim Američkim Državama.

I mrzi sve što ima prefiks “američki”.

“Nadam se da je ovo početak kraja fudbala u SAD. U Konkakafu ih ionako niko ne voli”.

Inače, i sami reprezentativci Trinidada i Tobaga zameraju Amerikancima na razmaženosti. Doduše, donekle i imaju zbog čega. Jedan zanimljiv podatak: atletska staza na stadionu “Ato Boldon” je bila poplavljena, pa su mnoge fudbalere preko tih bara prenosili članovi američkog stručnog štaba?! Da se mukice ne pokvase.

“Kiša je pala, nismo mi krivi za to, A oni od toga prave globalni problem”, odgovara imStern Džon, pomoćni trener u reprezentaciji Trinidada i Tobaga.

Zanimljivo, Amerikanci su u kvalifikacijama za Mundijal 1990. godine na vrlo sličan način izbacili upravo - Trinidad i Tobago. Ali kako ono kažu? Osveta je jelo koje se servira hladno?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar