Žorž Vea je predsjednik države!

Legenda Milana i nekada najbolji fudbaler sveta je konačno uspeo da pobedi na predsedničkim izborima.

Fudbal 12.10.2017 | 19:45
Žorž Vea je predsjednik države!
Ispisao je istoriju kao prvi Afrikanac koji je postao najbolji fudbaler na planeti, a danas je postao prvi fudbaler koji je postao predsednik svoje zemlje. Žorž Vea je pobednik predsedničkih izbora u Liberiji! Iako izborna komisija još nije potvrdila zvanične rezultate izbora, tamošnji mediji javljaju da Vea ima nedostižnu prednost…

Slavni napadač Milana je upao u politiku čim je završio karijeru. U ratom razorenoj zemlji je vodio mnogo humanitarne misije, potom osnovao svoju stranku i 2005. kandidovao se na predsedničkim izborima. Iako je pobedio u prvom krugu, poražen je u drugom od Elen Džonson Sirlif koja je vladala sve do danas. Vei je tokom te kandidature najviše zamerano na nedostatku akademskog obrazovanja i neiskustva u politici. Potom je 2011. godine bio kandidat za potpredsednika, ali je opet poražen od Sirlifove.

Konačno, druga predsednička kandidatura i višegodišnja politička borba su ovoga puta urodili plodom. Dok se čeka zvanična potvrda izbornih rezultata, Vei već stižu čestitke sa svih strana sveta. Čestitali su mu nekadašnji saigrači Marsel Desai i Paolo Maldini putem društvenih mreža, a oglasio se i čovek koji ga je otkrio u Monaku - Arsen Venger.

“Želim da čestitam mom bivšem igraču Žoržu Vei koji je postao predsednik Liberije. Ne dešava se baš da vam bivši igrač postane šef države. Nadam se da će i kao predsednik imati onaj entuzijazam da radi i uči kao kada je bio igrač”, poručio je Venger.

Žorž Vea (51), jedan od najboljih napadača na svetu s kraja prošlog veka, provodi ovaj četvrtak u svom izbornom štabu, čekajući zvanične rezultate izbora za predsednika Liberije.

Slavni fudbaler, sada senator u državnom Kongresu Liberije, već godinama je politički aktivan, a na oktobarske predsedničke izbore je izašao kao kandidat, sa pozivom glasačima da zaokruže broj kraj njegovog imena i da "povedu Liberiju u novo poglavlje slavne istorije".

Iako je još tokom noći na društvenim mrežama proglašen pobednikom, njegovi saradnici u četvrtak su "spuštali loptu" i objašnjavali da je prerano čestitati, jer se glasovi još broje.

Ipak, neki od bivših saradnika, saigrača i trenera Žorža Vee već su mu čestitali uspeh.

Paolo Maldini igrao je sa Liberijcem u Milanu i već se oglasio na svom Instagram profilu, slikom i porukom:

"Čestitam svoj dragom prijatelju Žoržu Vei, koji je pobedio na izborima i postao novi predsednik Liberije. Siguran sam da će ovaj skromni i velikodušni čovek, koga sam sreo pre 20 godina, biti savršeni vođa naroda svoje voljene zemlje. Sa svojom porodicom šaljem mu svu ljubav i podršku", napisao je slavni Italijan.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar