Video: Kad eksplodira Argentinac u Mesiju...!

Novinari kurvini sinovi! Ludnica u svlačionici Argentine.

Fudbal 12.10.2017 | 23:45
Video: Kad eksplodira Argentinac u Mesiju...!
Tresla se Južna Amerika od fudbalskog zemljotresa. Treperila je Argentina u iščekivanju preko potrebne pobede u Ekvadoru i viziranja plasmana na Mundijal. A kada je Leo Mesi uzeo stvar u svoje ruke i odveo svoju reprezentaciju u Rusiju, konačno je u njemu proradio Argentinac.

Mesi nikada u domovini nije bio ni blizu obožavan kao u Kataloniji ili Evropi. Nikada nije mogao da iskoči iz Maradonine senke, ma šta uradio u klubu i reprezentaciji. A najviše od svega mu je zamerano na nedostatku harizme. Na tom ledenom stavu i čuvanju emocija u sebi. Argentinaci su sušta suprotnost Mesiju. Emotivni, vatreni, euforični…

Sinoć je konačno i Mesi zapevao. Slike i snimci iz svlačionice pokazuju da je Mesijuproradio ventil i da su emocije pokuljale iz njega. Nije mogao više da ćuti. Zapevao je sa ostatkom svlačionice koja je grmela sa pogrdnim porukama na račun najvećih neprijatelja argentinskog fudbal - novinara.

Mediji i reprezentativci su već dugo u lošim odnosima, ali poslednjih meseci je prekinut svaki kontakt. Niko od igrača ne daje izjave domaćim medijima, niko se ne pojavljuje na konferencijama za medije, tek poneki novinar koji je u dobrim odnosima sa igračima, može da dobije šturu izjavu.

Igrači su izgubili strpljenje, mahom zbog tabloida. Žuta štampa je prešla sve granice zadiranja u privatni život fudbalera, izmišljanje su razne laži zbog čega je Ezekijel Laveci i napustio reprezentaciju. Od tada su igrači prekinuli kontakte sa medijima i stavili u isti koš i sportsku, žutu štampu.

Sinoć, kada su igrači konačno isterali svoje i kada su obezbedili plasman na Mundijal, nisu mogli da sakriju prezir prema medijima.

“Imamo hrabrosti do smrti, jer volimo Argentinu! Zato što nam je to u srcima, zato što smo takvi! I nije nas briga šta pišu kurvini sinovi od novinara”, pevali su u glas Mesi, saigrači, selektor Sampoli, stručni štab…





Nisu pošteđeni ni političari kojima su takođe pevane uvredljive pesme. Kakav odnos reprezentativci imaju prema političarima, najbolje je osetio argentinski ambasador u Ekvadoru. U svojoj rezidenciji je spremio svečani doček, klasičan argentinski roštilj, sa specijalno poručenim mesom iz domovine… Igrači su odbili da se pojave.

Proslavili su pobedu u hotelu u kojem su bili smešteni, a potom se uputili na različite destinacije. Čarter letom koji je platio Mesi, veći deo igrača koji igraju za evropske klubove se vratio na Stari kontinent, neki su otišli za Meksiko, a neki za Argentinu…

Uspeli su uprkos ogromnom pritisku i prilično lošem tretmanu u argentinskim medijima. Ali im dobar deo navijača na društvenim mrežama zamera na ovakvom ponašanju. Ne, zbog korišćenja ružnih reči već zbog neopravdane euforije. Plasman na Mundijal ne bi trebalo da bude nešto specijalno, već rutina za selekciju poput Argentine. Za taj deo navijača i brojne medije, već je počelo odbrojavanje do Rusije gde će reprezentacija bti na nišanu i najmanja greška će biti surovo dočekana na volej javnosti… 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar