''Stakleni čovjek'' je izdržao najviše!

"Četrnaest godina nositi dres Holandije je prelepa stvar", kaže legendarni Holanđanin.  Odlazak holandske levice - zaslužio je lepši kraj! Čuveni ofanzivac "lala" povukao se iz reprezentacije.

Fudbal 11.10.2017 | 11:45
''Stakleni čovjek'' je izdržao najviše!
Arjen Roben je od sinoć i zvanično reprezentativni penzioner. Kapiten Holandije odigrao je poslednju utakmicu u dresu Lala i istu krunisao sa dva pogotka u mrežu Švedske, što na kraju nije bilo dovoljno da bi se napravila senzacija i obezbedilo mesto u baražu.

Roben je za Holandiju odigrao 96 utakmica i pribeležio 37 golova, čime se izjednačio na večnoj listi sa Denisom Bergkampom. Ispred njih ostaće samo Robin van Persi sa 50, odnosno Klas Jan Huntelar sa 42 i Patrik Klajvert sa 40 pogodaka.

"Čovek od stakla izdržao je najduže", ozvaničio je Roben odlazak u penziju s osmehom na licu, uz šalu na račun povreda koje su mu umalo potpuno upropastile karijeru.

"Razmišljao  sam o ovom danu jako dugo i penziji generalno, ali sam odlučio da ipak nastavim. Imam 33 godine, igram u najvećem klubu u Evropi, ali sam doneo odluku. Želim da se koncentrišem na klub, a vreme je da predam štap mladima", dodao je legendarni Holanđanin. 

Holandija nije napravila senzaciju i deklasirala Švedsku, pa je konačnih rezultat 2:0 samo potvrdio ono što se znalo - da će "lale" propustiti i drugo uzastopno veliko takmičenje.

Posle Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016, vicešampion sveta iz 2010. godine neće nastupiti ni na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Kapiten Holanđana Arjen Roben mirno je i realno najavio takav epilog i pre meča protiv Skandinavaca, a posle utakmice i pobede ozvaničio je svoju odluku da se povlači iz reprezentacije.

Ofanzivac Bajerna postigao je oba gola protiv Šveđana i tako se oprostio od narandžastog dresa, koji je nosio od 2003. godine i u njemu na 96 utakmica postigao 37. golova.

"Ovo je definitivno moja poslednja utakmica u reprezentaciji. Najlepše uspomene nosim sa svetskih prvenstava 2010. i 2014. godine", rekao je legendarni Holanđanin, čijim je odlaskom ionako uzdrmana selekcija doživela još jedan udarac.

Arjen Roben je Holandiju vodio na tri Evropska prvenstva (2004, 2008, 2012) i isto toliko Mundijala (2006, 2010, 2014).

"Svetska prvenstva 2010. i 2014. godine su moje najlepše uspomene na reprezentaciju. Bili smo čvrst tim, veoma povezan. Jako sam uživao u svemu. Četrnaest godina nositi dres Holandije je prelepa stvar", odjavio se Roben i dobio stojeće ovacije holandskih novinara. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar