"Pauza prijala, u Albaniju po pozitivan rezultat"!

Igrač Partizana Miroslav Vulićević rekao je da je njegov ekipi prijala pauza i istakao da veruje da će klub u nastavku sezone početi da niže dobre rezultate.

Fudbal 11.10.2017 | 12:00
"Pauza prijala, u Albaniju po pozitivan rezultat"!
"Dobro je došla ova pauza, počele su te sitne povrede, zamor igrača... Dobro nam je došla, pogotovo što nismo planirali da tako odemo na pauzu, ali smo je iskoristili maksimalno", rekao je Vulićević novinarima u Beogradu.

Šampion Srbije je, pre reprezentativne pauze, upisao samo jednu pobedu u četiri utakmice. Odigrao je nerešeno sa Napretkom i Čukaričkim, a poražen je od Dinama iz Kijeva u Ligi Evropa iako je imao 2:0 na poluvremenu. 

"Ne treba gledati čija je veća odgovornost, svi smo tu na istom zadatku, i mi pozadi i igrači koji igraju napred. Svi smo jedno, svi smo u službi Partizana. Radili smo da otklonimo nedostatke u igri, da to popravimo, da ono što je dobro zadržimo i podignemo na viši nivo. Ubeđen sam da će sada rezultati biti onakvi kakvi svi želimo", rekao je Vulićević. 

Vulićević je istakao da je teško reći šta je bio problem u igri Partizana u tim utakmicama. 

"Na koga god da uperite prst, nije dobro. Nije ovo individualni sport, pa da možemo da kažemo ko je kriv. Niko nije kriv. Poljuljao nas je taj rezultat protiv Dinama. Ostavio je dosta dubok trag, nismo uspeli da se oporavimo do Čukaričkog. To ne sme da nam se dešava", rekao je fudbaler Partizana.

Novinare je zanimalo i da li je nekad u karijeri odigrao utakmicu kao protiv Dinama iz Kijeva.

"Bilo je uvek teških poraza, možda ne ovako nagli pad u drugih 45 minuta... Analizarili smo tu utakmicu, videli smo gde smo grešili. Ono što moramo da izvučemo kao pouku je da utakmica traje 90 minuta, pogotovo u Evropi", rekao je Vulićević.

"Nismo nikako uspevali da uhvatimo ritam, da smirimo situaciju. Dinamo je iskusna ekipa, ne možemo da kažemo da smo igrali protiv nekog nižerazrednog protivnika i to dozvolili... Oni su osetili krv, krenuli su, a mi nismo adekvatno odgovorili na te napada, pogubili smo se. Možda smo više gledali semafor i kad će vreme da protekne, nego stvari na terenu. I taj ambijent... Da su bili navijači, koji su nam vetar u ledja, sigurno bi bilo drugačije", dodao je on.

Vulićević je naveo i da serija loših rezultata nije promenila atmosferu u svlačionici.

"Prošle sezone smo u ovom periodu bili možda i u težoj situaciji, ali ekipa je pokazala karakter. Mi treba da se skupimo, tako smo najjači. Ti bočni vetrovi ne utiču na nas i na stvari u svlačionici", rekao je Vulićević.

Vulićević je naveo da su crno-beli i dalje u igri na svim frontovima.

"Još smo tu, još smo u igri, na bod smo od drugog mesta u grupi, četiri boda smo od Crvene zvezde, tako da smo i dalje u igri. Ali, da treba neke stvari da se poprave, sigurno da treba", rekao je Vulićević.

Naredni protivnik Partizana u Ligi Evropa biće Skenderbeg.

"U Albaniju idemo po pozitivan rezultat, videćemo kako će se utakmica kretati. Oni su dobar protivnik, namučili su i Dinamo, igrali su 1:1 sa Jang Bojsom. Čeka nas teška utakmica, puna naboja, moramo da budemo spremni na sve, ono što se dešava na tribinama ne treba da nam odvlači pažnju. Mi treba da na terenu odradimo utakmicu kako treba", rekao je Vulićević.

Prva utakmica koja očekuje Partizan je meč protiv Rtnja u Kupu Srbije.

"Nisam nikad igrao protiv Rtnja. Ali, danas ako ne udjete u utakmicu kako treba svaki protivnik može da vam napravi problem", rekao je Vulićević.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar