Braća iz Gradiške zapalila 3 sestre

Monstruozno ubistvo tri sestre potreslo je Italiju i Bosnu i Hercegovinu. Naime, dvojica braće iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su u Italiji ubili tri sestre iz BiH, od kojih su dvije bile maloljetne.

Svijet 10.10.2017 | 13:43
Braća iz Gradiške zapalila 3 sestre
Renato Seferović (24) i njegov maloljetni brat J. S. (15) uhapšeni su u nedjelju zbog sumnje da su u blizini Rima zapalili kamper u kojem se nalazila porodica Romana Halilovića.

Tom prilikog izgorjele su sestre Elizabeta (4), Angelika (8) i Frančeska (20). U ovom kamperu živjelo je njih 13, ali su Roman i supruga uspjeli spasiti osmoro djece.

Naime, prema informacijama italijanskih medija, Renata je sa ovim ubistvom povezao njegov treći brat Šerif, koji je jedno vrijeme bio prvoosumnjičeni u ovom predmetu.

Kao dokaz njegovoj priči poslužili su snimci sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi Renatov kombi u blizini mjesta napada. Na mjestu napada pronađeni su ostaci Molotovljevog koktela na kojima su bili otisci, a koji se nisu podudarali sa Šerifovim, pa se očekuje da će odgovarati Renatovim.

Upravo Renata sumnjiče da je ubacio koktel u njihov kamper. Italijanska policija je proteklih dana uhapsila još dve osobe, a zatim su došli do informacija da se Renato i njegov maloljetni brat kriju na području Republike Srpske.

Nakon toga 6. oktobra su raspisali međunarodnu potjernicu za njima, a dva dana kasnije oni su pronađeni i uhapšeni u Italiji.

Prema pisanju italijanskih medija ostvarena je veoma dobra saradnja između policijskih agencija ove dvije zemlje.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar