Rješenja tražiti uz pomoć dijaloga

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić saglasio se danas sa predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom i predstavnicima Opštinskog odbora te stranke da ne treba stavarati razdor među ljudima i partijama i da je o svim pitanjima neophodno razgovarati.

Bosna i Hercegovina 09.10.2017 | 19:03
Rješenja tražiti uz pomoć dijaloga
"Rješenja treba tražiti dijalogom", rekao je Grujičić novinarima u Srebrenici poslije sastanka na kojem je razgovarano o zapošljavanju, platama i saradnji lokalne zajednice sa strankama.

On je rekao da su Govedarica i članovi SDS-a iskazali nezadovoljstvo raspodjelom mjesta i zastupljenošću kadra te stranke u lokalnoj upravi i ustanovama, kao i visinom plata.

Grujičić je naglasio da su za njega svi građani isti i da nastoji da ima isti odnos prema svima.

"Svako radno mjesto je uspjeh. Zapošljavanje jednog radnika iz bilo koje partije je jedan problem manje za ovu zajednicu. Volio bih da neki stranački lider dođe u Srebrenicu sa investitorom koji bi otvorio određeni broj radnih mjesta. Neka svi zaposleni budu iz stranke tog lidera, to mi ne bi smetalo jer bi bilo korisno za cijelu opštinu", kaže Grujičić.

Govedarica je rekao da je razgovarano o saradnji i odnosima srpske komponente u Skupštini opštine i lokalnoj administraciji, kao i o nekim nesporazumima na opštinskom nivou.

On je istakao da nije SDS jedini bio nezadovoljan u ovoj opštini, nego i DNS, te dodao da je zadovoljan današnjim razgovorom o uspostavljanju bolje saradnje radi uspješnijeg rada Skupštine opštine i zastupanja srpskih interesa.

"Očekujem da rezultat te saradnje bude da Srbin ponovo bude izabran za načelnika Srebrenice", rekao je Govedarica.

On je podsjetio da je na prošlim izborima SDS sa ostalim srpskim strankama snažno podržao Grujičića da bi Srebrenica dobila Srbina za načelnika opštine i istakao da je ta istorijska prilika iskorišćena.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srebrenica

09.10.2017 22:42

Jedini politicar,a prije svega covjek,koji je danas bio sa narodom,u teskom trenutku za Srebrenicke zrtve,i u Srebrenici. Sve pohvale za predsjednika.

ODGOVORITE