Osjeća se nova bura u skupštini

Na današnjem sastanku skupštinskog rukovodstva sa šefovima poslaničkih grupa i predstavnicima stranaka u Narodnoj skupštini bilo je burno. Dogovoreno je da naredna sjednica parlamenta bude 17. oktobra.

Republika Srpska 06.10.2017 | 18:28
Osjeća se nova bura u skupštini
Već sada je jasno da ni sljedeća sjednica parlamenta zakazana za 17. oktobar neće biti ni malo dosadna.

Usvojen je dnevni red protiv kojeg je glasala opozicija.

Na dnevnom redu je izvještaj Glavne službe za reviziju o reviziji Konsolidovanog finansijskog izvještaja o izvršenju budžeta za prošlu godinu.

Gotovo u isto vrijeme dok je trajala sjednica razriješeni glavni revizor Duško Šnjegota u skupštinu je poslao pismo u kojem obavještava poslanike da mandat i njemu i njegovom zamjeniku ističe 12. oktobra.

To znači da 17. oktobra za kada je zakazana sjednica glavna služba za reviziju neće imati nikoga da je predstavlja u skupštini tvrdi opozicija.

Predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović tvrdi da problem može biti riješen.

Vlast se igra državom i to potvrdjuje i cirkus koji su napravili u slučaju glavnog revizora, tvrdi opozicija. Od 12. oktobra Glavna služba za reviziju ne radi i to je jedina istina, kažu poslanici opozicije  i za to krive vlast jer je požurila da "smakne" revizora da ne bi govorio o deficitu.

Za opoziciju to je učinjeno vrlo nespretno jer režim u brzini nije razmišljao šta će biti poslije razrješenja glavnog revizora i njegovog zamjenika.

Opozicija najavljuje da ne postoje uslovi za održavanje 22 sjednice parlamenta dok god ne bude poštovan Ustav, zakon i poslovnik Narodne skupštine. Ne otkrivaju konkretne planove za naredno zasjedanje ali tvrde braniće dostojanstvo skupštine.

Nedeljko Čubrilović nije konkretno govorio o tome ko je zvao policiju u skupštinu 13. septembra.

"Policija je uvijek tu", kaže predsjednik parlamenta.

Na dnevnom redu, ukoliko bude skupštine, biće i prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske.  Zanimljivo je da je protiv te tačke DNS, koalicioni partner SNSD.

Tačku dnevnog reda o neutralnosti Republike Srpske predložili su  klubovi SNSD-a, Socijalističke partije i Samostalni demokratski srpski klub, 

Skupština neće razmatrati na narednom zasjedanju odluku o suspenziji odluke o referendumu o radu suda i tužilaštva BiH iako teče zakonski rok za održavanje tog referenduma.

"Nije došao prijedlog te tačke za narednu sjednicu", kratko je rekao Čubrilović.



BN televizija
(Foto: Srna)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Da da

06.10.2017 16:34

Jer je ambasador rekla da nema suspenzije nego samo poništenja referenduma.Uf mora Draško smisliti šta će večeras biti u centralnom dnevniku uf uf...

ODGOVORITE
Name

Risto

06.10.2017 23:04

Nedjo Cubrilovic je najjaci politicar i najveci patrijota. Nedzo za predsednika

Name

Лука

06.10.2017 16:43

Страшно, страшно, шта овај режим ради..уврштавати тачку дневног реда о ревизији, а да нема ни главног ревизора ни његовог замјеника је просипање силе од стране диктаторске власти да се то више не може трпити. Докле, народе овако?!

ODGOVORITE
Name

krle

06.10.2017 18:32

Zivio Dodik..

Name

Rile

06.10.2017 16:56

Pa OVA opozicija uvijek i vlada protiv i sta sad zasto postoji skupstinska vecina koja odlucuje a oni ako nastave da prave nered radice palije i palice.

ODGOVORITE
Name

Zoki

06.10.2017 17:12

Rile,brzo u sumu tamo ti je mjesto,neguraj nos u ono sto nemas pojma.

Name

ss

06.10.2017 17:15

Rile, veze nemaš o životu. Mora da te režim uhljebio i ne vidiš dalje od nosa. Ljudi nas opljačkali i uništili i neko ima morala da ih podržava. To samo mogu retardi.

Name

Perica

06.10.2017 19:08

Pa vama su svi uhljebljeni koji kažu nešto protiv opozicije. Radi nešto, od šuplje priče nema koristi

Name

VRS-rep Perica

07.10.2017 04:47

A sta bi to neko posten mogao raditi, a da nije clan vladajuceg snsd a i njihovi pomogaca sps i dns a??? Pitam se dali toliko "ljudi" ima da svijesno rade protiv RS samo zato sto je njima "dobro" ??? Znam da vi neamijete protiv rezima nista reci, ali ali da se krse zakoni, ustav, samo sto imate vecinu koja je kupljena je zlocin koji vam nikad iskreni i pravi borci koji misle svojom glavom nece oprostiti... ali kad tad ce te morati sici sa vlasti i odgovarati za sva nedjela i sistemso unistavanje RS, ekonomski, institucijonalno... a da ne govorim sto je privatizovano od policije , sudstva , javnog servisa... a samo zbog jednog cilja opstati sto vise na vlasti i opljackati ovaj narod koji jos nije pobjegao iz ove RS , ovi ako nedaj boze ostanu jos na vlasti siguran sam 100% da ce u RS ostati samo rezimski glasaci policija , penzioneri i dijeca....

Name

perspektiva

06.10.2017 16:59

Samo vi zabavljajte narod, od ovog nema nista, trbuhom za kruhom na nadnicu.

ODGOVORITE
Name

@ Kosta

06.10.2017 18:09

Nikad se vi iz ovoga blata necete izvuci ,pa kaze igraju se Drzavom kojom bre Drzavom onom sto vas Dodik naucio da je zovete.Svi ste isti.Sve je to propalo svi znamo ali se pravimo blesavi ne vjerujemo dok nam neko ne kaze fajront.

ODGOVORITE
Name

Konkretno

06.10.2017 19:13

Šljam od vlasti kakvog na daleko nema.

ODGOVORITE
Name

dijaspora

06.10.2017 19:30

Kako stari svoje bilo bi najpametnije raspustiti narodnu skupstinu. Mislim da postojeca konstelacija snaga predstavlja pat poziciju koja ne obecava nikakav kvalitet ni promjene. Jedino ministar Lukac ima pune ruke posla zajedno sa sudovim, pod uslovom da sve to radi kao sto ne radi. Raspustiti sve pa sve iz pocetka.

ODGOVORITE
Name

Ispravka

06.10.2017 22:14

Osjeća se smrad.

ODGOVORITE