Осјећа се нова бура у скупштини

На данашњем састанку скупштинског руководства са шефовима посланичких група и представницима странака у Народној скупштини било је бурно. Договорено је да наредна сједница парламента буде 17. октобра.

Република Српска 06.10.2017 | 18:28
Осјећа се нова бура у скупштини
Већ сада је јасно да ни сљедећа сједница парламента заказана за 17. октобар неће бити ни мало досадна.

Усвојен је дневни ред против којег је гласала опозиција.

На дневном реду је извјештај Главне службе за ревизију о ревизији Консолидованог финансијског извјештаја о извршењу буџета за прошлу годину.

Готово у исто вријеме док је трајала сједница разријешени главни ревизор Душко Шњегота у скупштину је послао писмо у којем обавјештава посланике да мандат и њему и његовом замјенику истиче 12. октобра.

То значи да 17. октобра за када је заказана сједница главна служба за ревизију неће имати никога да је представља у скупштини тврди опозиција.

Предсједник парламента Недељко Чубриловић тврди да проблем може бити ријешен.

Власт се игра државом и то потврдјује и циркус који су направили у случају главног ревизора, тврди опозиција. Од 12. октобра Главна служба за ревизију не ради и то је једина истина, кажу посланици опозиције  и за то криве власт јер је пожурила да "смакне" ревизора да не би говорио о дефициту.

За опозицију то је учињено врло неспретно јер режим у брзини није размишљао шта ће бити послије разрјешења главног ревизора и његовог замјеника.

Опозиција најављује да не постоје услови за одржавање 22 сједнице парламента док год не буде поштован Устав, закон и пословник Народне скупштине. Не откривају конкретне планове за наредно засједање али тврде браниће достојанство скупштине.

Недељко Чубриловић није конкретно говорио о томе ко је звао полицију у скупштину 13. септембра.

"Полиција је увијек ту", каже предсједник парламента.

На дневном реду, уколико буде скупштине, биће и приједлог резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске.  Занимљиво је да је против те тачке ДНС, коалициони партнер СНСД.

Тачку дневног реда о неутралности Републике Српске предложили су  клубови СНСД-а, Социјалистичке партије и Самостални демократски српски клуб, 

Скупштина неће разматрати на наредном засједању одлуку о суспензији одлуке о референдуму о раду суда и тужилаштва БиХ иако тече законски рок за одржавање тог референдума.

"Није дошао приједлог те тачке за наредну сједницу", кратко је рекао Чубриловић.



БН телевизија
(Фото: Срна)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Да да

06.10.2017 16:34

Јер је амбасадор рекла да нема суспензије него само поништења референдума.Уф мора Драшко смислити шта ће вечерас бити у централном дневнику уф уф...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

06.10.2017 23:04

Недјо Цубриловиц је најјаци политицар и највеци патријота. Недзо за председника

Name

Лука

06.10.2017 16:43

Страшно, страшно, шта овај режим ради..уврштавати тачку дневног реда о ревизији, а да нема ни главног ревизора ни његовог замјеника је просипање силе од стране диктаторске власти да се то више не може трпити. Докле, народе овако?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крле

06.10.2017 18:32

Зивио Додик..

Name

Риле

06.10.2017 16:56

Па ОВА опозиција увијек и влада против и ста сад засто постоји скупстинска вецина која одлуцује а они ако наставе да праве неред радице палије и палице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

06.10.2017 17:12

Риле,брзо у суму тамо ти је мјесто,негурај нос у оно сто немас појма.

Name

сс

06.10.2017 17:15

Риле, везе немаш о животу. Мора да те режим ухљебио и не видиш даље од носа. Људи нас опљачкали и уништили и неко има морала да их подржава. То само могу ретарди.

Name

Перица

06.10.2017 19:08

Па вама су сви ухљебљени који кажу нешто против опозиције. Ради нешто, од шупље приче нема користи

Name

ВРС-реп Перица

07.10.2017 04:47

А ста би то неко постен могао радити, а да није цлан владајуцег снсд а и њихови помогаца спс и днс а??? Питам се дали толико "људи" има да свијесно раде против РС само зато сто је њима "добро" ??? Знам да ви неамијете против резима ниста реци, али али да се крсе закони, устав, само сто имате вецину која је купљена је злоцин који вам никад искрени и прави борци који мисле својом главом неце опростити... али кад тад це те морати сици са власти и одговарати за сва недјела и системсо униставање РС, економски, институцијонално... а да не говорим сто је приватизовано од полиције , судства , јавног сервиса... а само због једног циља опстати сто висе на власти и опљацкати овај народ који јос није побјегао из ове РС , ови ако недај бозе остану јос на власти сигуран сам 100% да це у РС остати само резимски гласаци полиција , пензионери и дијеца....

Name

перспектива

06.10.2017 16:59

Само ви забављајте народ, од овог нема ниста, трбухом за крухом на надницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Коста

06.10.2017 18:09

Никад се ви из овога блата нецете извуци ,па казе играју се Дрзавом којом бре Дрзавом оном сто вас Додик науцио да је зовете.Сви сте исти.Све је то пропало сви знамо али се правимо блесави не вјерујемо док нам неко не казе фајронт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конкретно

06.10.2017 19:13

Шљам од власти каквог на далеко нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

06.10.2017 19:30

Како стари своје било би најпаметније распустити народну скупстину. Мислим да постојеца констелација снага представља пат позицију која не обецава никакав квалитет ни промјене. Једино министар Лукац има пуне руке посла заједно са судовим, под условом да све то ради као сто не ради. Распустити све па све из поцетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправка

06.10.2017 22:14

Осјећа се смрад.

ОДГОВОРИТЕ