Dao bih sve pare da ponovo budem zdrav!

Sećate li se Marka Rojsa?

Fudbal 08.10.2017 | 22:30
Dao bih sve pare da ponovo budem zdrav!
Zvezda Borusije iz Dortmunda Marko Rojs (28) koji muku muči sa povredama već pune dve godine, kaže da bi dao sve pare koje je zaradio da se vrati na teren. Ne mora, kažeRojs, da bude na ranijem nivou, samo da bude zdrav.

“Kao vrhunski fudbaleri zarađujemo mnogo para, ali ponekad plaćamo skupu cenu tome, plaćamo svojim zdravljem. Dao bih sav novac koji sam zaradio samo da ponovo budem zdrav, da mogu da radim svoj posao i ono što volim: da igram fudbal”, rekao je Rojs.

Nemačkom reprezentativcu stradali su ligamenti kolena u finalu Kupa Nemačke protiv Ajntrahta u maju ove godine, a jutro nakon što se radovao peharu suočio se sa šokantnim saznanjem - da će pauzirati osam meseci.

"Zaplakao sam dva ili tri dana nakon te utakmice, kada sam ostao sam sa svojim mislima. Najteže mi je što se oporavljam sam, svakog dana treniram sam, bez igde ikoga. Posle tri nedelje bio sam jako demoralisan. Ovakva povreda je brutalan mentalni test i bukvalno sve zavisi od samog čoveka. Znate da morate da pauzirate pola godine, da je oporavak spor, ali pokušavate da ostanete čisti u glavi", kaže Marko Rojs.

Reprezentativac Nemačke trenira poslednjih nedelja u tandemu sa Rafelom Gereromkoji se oporavlja od povrede zgloba, a kaže da neće žuriti sa povratkom na teren.

"Ne znam kada se vraćam, sačekaću da mi telo kaže kada je spremno za fudbal. Naravno, opet me čeka težak period, pogotov kada prvi put budem potrčao i kada se budem zapitao - hoće li koleno izdržati? Da li će to biti u januaru, februaru ili martu, ne znam, a mislim da više nije ni važno", zaključio je očigledno demoralisani Marko Rojs.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mile

09.10.2017 06:07

Slusajte ljudi ove majmuncine, kontam ima neku bolest neizljecivu,tipa tumor ili kojekakvu sepsu on se zali sto ne moze da igra fudbal.Idi majmune negdje na klinicki centar pogledaj djecu koja umiru od tumora sa dvije tri godine,koja nista nisu prozivila i pate se od bolova i ko zna cega sve jos.Njemu tesko sto mora sam trenirati a boze dragi spali ovaj svijet i opet kreni iz pocetka nadam se ovaj put bez ljudi,jer od njih vece stoke nema.

ODGOVORITE