SP: Crnogorska računica je jasna!

Pobeda u Podgorici, pa overa u Varšavi! Danci u glavni grad Crne Gore dolaze u gotovo najjačem sastavu.

Fudbal 05.10.2017 | 12:45
SP: Crnogorska računica je jasna!
Grupa u kojoj su Crnogorci i Danci jedna je od najneizvesnijih u evropskim kvalifikacijama za SP koje se bliže kraju. Poljska je lider na tabeli, ali ima samo tri boda više od rivala koji se sastaju u Podgorici.

Pritom, Robert Levandovski i saigrači u poslednjem kolu dočekuju upravo izabranike Ljubiše Tumbakovića. S obzirom na to da u slučaju istog broja bodova plasman određuje gol-razlika (pa broj postignutih pogodaka, itd.), jasno je da je ovde i dalje sve moguće.

Domaći imaju malu psihološku prednost jer su pre godinu dana slavili u Kopenhagenu golom Fatosa Bećiraja. Korpulentni napadač moskovskog Dinama neće ovog puta moći da pomogne Sokolovima pošto ima parne žute kartone. Tumbaković neće moći da računa ni na vezistu Partizana Nebojšu Kosovića, koji će zbog povrede biti van terena bar pola godine. Danci u glavni grad Crne Gore dolaze u gotovo najjačem sastavu; špic Fajenorda Nikolaj Jorgensen je povređen, ali u ekipu se vraća napadač Lajpciga Jusuf Poulsen, koji je propustio septembarske utakmice kvalifikacija.

Protivnici su u sličnim formama. Domaći su vezali tri pobede (Jermenija, Kazahstan i Rumunija), a Danci su od poraza u međusobnom dueli slavili u mečevima s Kazahstanom (dvaput), Poljskom (i to iznenađujuće ubedljivo sa 4:0) i Jermenijom, dok su sa Rumunijom remizirali.

U Crnoj Gori vlada ogromno interesovanje za ovaj meč, pa će Tumbakovićevi momci imati sjajnu podršku. On sam izjavio je da pritisak nije veći nego pred neke druge utakmice, a mi smatramo da bi obostrana važnost duela mogla da donese oprezniju igru.

Kada je generalno reč o situaciji u Grupi E, Poljaci drže situaciju pod kontrolom, ali im ni pobeda nad Jermenijom ne garantuje prolaz. Ipak, trijumf u Jerevanu biće im dovoljan samo ako se duel Crna Gora - Danska završi remijem. Sokolovi znaju računicu - pobedom nad Danskom išli bi u Varšavu da se bore za Mundijal. Šest bodova ih vodi u Rusiju...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar