Tajni život ubice iz Las Vegasa

U ovom trenutku nema dokaza koji bi ukazali da je pucnjava u Las Vegasu, u kojoj je ubijeno 58 osoba, bila terorizam, izjavio je specijalni agent američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) nadležen za slučaj Eron Rouz.

Svijet 05.10.2017 | 09:41
Tajni život ubice iz Las Vegasa
Istovremeno, policija Las Vegasa saopštila je da je Stiven Pedok, koji je odgovoran za najmasovniju pucnjavu u savremenoj istoriji SAD, pažljivo isplanirao napad i decenijama prikupljao oružje, dok je živio tajnim životom.

Policija je takođe saopštila na konferenciji za novinare da je 317 od 489 ranjenih u pucnjavi u Las Vegasu pušteno iz bolnica, prenio je Rojters.

Rouz je rekao da su savezne vlasti ispitale djevojku napadača i da "niko nije priveden kao osumnjičeni saučesnik", prenio je Rojters.

Partnerka napadača iz Las Vegasa Stivena Pedoka, Merilu Denli, izjavila je da ni slutila nije da njen partner planira krvoproliće.

"Stivena Pedoka sam znala kao ljubaznog, pažljivog i tihog čovjeka. Voljela sam ga i nadala se mirnoj zajedničkoj budućnosti", navodi se u izjavi Merilu Denli (62) koju je pročitao njen advokat, prenosi AFP.

Denli se juče sastala sa agentima FBI koji žele da saznaju da li ona nešto zna o motivu napada.

Pedok je ubio 58 osoba pucajući sa 32 sprata Mendelej Bej hotela u Las Vegasu. Prema izjavama zvaničnika, Pedok se ubio prije nego što je policija provalila u njegovu hotelsku sobu.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, međutim dokaza da je Pedok bio povezan sa islamistima nema.

Policija smatra da je djelovao sam.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

txt

05.10.2017 07:54

Psihopata kao i većina amerikanaca.

ODGOVORITE
Name

Da

05.10.2017 08:47

Upravu si 1000%

Name

Dragan

05.10.2017 14:39

Ovaj za deset minuta ubi i rani više ljudi nego NATO pripadnika RV i PVO Jugoslavije za 78 dana divljačkog bombardovanja.

ODGOVORITE