SP: Neće Marko Arnautović pustiti Srbiju!

Doduše, neće se ni radovati ako uspe u nameri da je zaustavi!

Fudbal 04.10.2017 | 13:15
SP: Neće Marko Arnautović pustiti Srbiju!
Da je sudbina htela malo drugačije, verovatno bi Marko Arnautović sada pakovao kofere i spremao se da sa Srbijom zaigra na Mundijalu u Rusiju. Ali čudni su putevi Gospodnji, pa će ofanzivac vest Hema naredno leto presedeti kući ili negde na odmoru, pošto njegova “usvojena“ država Austrija neće igrati na planetarnoj smotri. Pomešana osećanja kod 28-godišnjeg fudbalera. Žali zbog Austrije, raduje se zbog Srbije. Ali ne razmišlja o tome da Srbiji olakša put u Beču.

"Oni koji pričaju da će Marko Arnautović pustiti Srbiju, mnogo greše! Svesni smo da će Srbi otići direktno na Svetsko prvenstvo u slučaju pobede, ali je ispod časti pričati o nekom puštanju. Mogu oni u Rusiju i pobedom protiv Gruzije u poslednjem kolu, a moja ekipa će se potruditi da tada odlučuju o svojoj sudbini. Ja sam ipak profesionalac", kaže Arnautović u ekskluzivnom razgovoru za Blic pred megdan u petak od 20.45.

Profesionalac, ali ne i čovek bez emocija, pa o proslavi eventualnog gola jasno kaže: "Moja dužnost kao fudbalera je da postižem golove, ali mi neće biti lako da to i učinim, jer Srbija ima odličnu ekipu. Ukoliko se upišem u strelce, normalno da se neću radovati jer volim Srbiju".

Ističe Arnautović i da ne postoji ni teoretska šansa da Orlovi u poslednja dva kola ispuste prvo mesto na tabeli Grupe. Ushićen je zbog toga. I on sam je sanjao da igra za Srbiju, ali ga je život odveo na drugu stranu.

"Uvek sam želeo da igram za Srbiju. Moj otac je razgovarao sa nekim ljduima kad sam imao 17 godina, ali iskrsli su neki problemi. Tada je selekotr bio Radomir Antić. Otac je pogurao tu priču, ali na kraju nismo uspeli i obukao sam dres Austrije. Prosto, svak želi da igra na najvišem nivou, da napravi što bolju karijeru", zaključio je Arnautović intervju za Blic.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Austrija

04.10.2017 11:46

Samo sto je vec igrao evropsko prvenstvo sa Austrijom prosle godine....

ODGOVORITE