Piroritet vlasti – stabilnost

Odbornici Skupštine opštine Šamac usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište ove godine i donijeli odluku o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama.

Republika Srpska 29.09.2017 | 15:59
Piroritet vlasti – stabilnost
S četrdeset odsto ostvarenog planiranog prihoda za šest mjeseci ove godine, i pored smanjenja potrošnje, opština Šamac knjiži budžetski deficit od 570.000 maraka zbog obaveza po kreditima, manjeg priliva od PDV i niske stope ostvarenja neporeskih prihoda, rečeno je danas u odborničkoj raspravi po izvještaju o izvršenju budžeta za prvo polugodište.

„Deficit je manji za 14 odsto u odnosu na prošlu godinu, a prihodi su ostvaren sa tri procenta ispod plana za koliko su smanjeni i troškovi, odnosno postignute uštede bez, treba naglasiti, ugrožavanja funkcionisanja budžetskih korisnika.

Sve činimo u cilju finansijske konsolidacije zbog čega smo odlučili, a Ministarstvo finansija Republike Srpske je prihvatilo odluku, da kroz povoljan kredit sa znatno manjim kamatama i ratama, otplatimo zaduženje stvoreno u periodu dva mandata prethodne vlasti na čelu sa SNSD-om jer je to jedini način da ova lokalna zajednica funkcioniše", rekao je načelnik opštine Šamac Đorđa Milićević.

Milićević je informisao odbornike o početku radova na izgradnji Tržnog centra „Bingo" gdje će posao dobiti 30-35 radnika, asfaltiranju dionice puta u dužini od 1,6 kilometara od Obudovca do Pelagićeva, završenoj obnovi Doma penzionera u gradu i sanaciji Doma kulture u naselju Gajevi kod Šamca.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

0000000

29.09.2017 16:03

Na lokalnim izborima u Šamcu 2008.godine je sletio SDS i pobijedio SNSD zbog kreditnih zaduženja a 2016.godine je u Šamcu sletio SNSD i pobijedio NDP takođe zbog kreditnih zaduženja. Ko će to otplaćivati? Radnici što su ljetos istjerani iz "Badera" ili radnici u "Budućnosti" što dolaze na posao a ne primaju plate? Ko u Šamcu uopšte ima posao? Prodavačice u supermarketima i drugim radnjama. Ali prodavačice nisu bogovi nego jadne žene što rade za 300-400 KM plate. U mjesnoj zajednici Grebnice nije razminirana bara Odmut koja se nalazi preko puta kuća i u kojoj bude dosta ribe. Ove godine je presušila zbog čeg je uginula sva riba (nije prvi put) ali nema stranog donatora koji bi sada finansirao deminiranje te bare. U Savjetu te mjesne zajednice su jako humani ljudi koje treba odlikovati za nesebičnost i humanost poslije poplave 2014.godine.

ODGOVORITE