Пироритет власти – стабилност

Одборници Скупштине општине Шамац усвојили су данас извјештај о извршењу буџета за прво полугодиште ове године и донијели одлуку о расписивању избора у мјесним заједницама.

Република Српска 29.09.2017 | 15:59
Пироритет власти – стабилност
С четрдесет одсто оствареног планираног прихода за шест мјесеци ове године, и поред смањења потрошње, општина Шамац књижи буџетски дефицит од 570.000 марака због обавеза по кредитима, мањег прилива од ПДВ и ниске стопе остварења непореских прихода, речено је данас у одборничкој расправи по извјештају о извршењу буџета за прво полугодиште.

„Дефицит је мањи за 14 одсто у односу на прошлу годину, а приходи су остварен са три процента испод плана за колико су смањени и трошкови, односно постигнуте уштеде без, треба нагласити, угрожавања функционисања буџетских корисника.

Све чинимо у циљу финансијске консолидације због чега смо одлучили, а Министарство финансија Републике Српске је прихватило одлуку, да кроз повољан кредит са знатно мањим каматама и ратама, отплатимо задужење створено у периоду два мандата претходне власти на челу са СНСД-ом јер је то једини начин да ова локална заједница функционише", рекао је начелник општине Шамац Ђорђа Милићевић.

Милићевић је информисао одборнике о почетку радова на изградњи Тржног центра „Бинго" гдје ће посао добити 30-35 радника, асфалтирању дионице пута у дужини од 1,6 километара од Обудовца до Пелагићева, завршеној обнови Дома пензионера у граду и санацији Дома културе у насељу Гајеви код Шамца.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

0000000

29.09.2017 16:03

На локалним изборима у Шамцу 2008.године је слетио СДС и побиједио СНСД због кредитних задужења а 2016.године је у Шамцу слетио СНСД и побиједио НДП такође због кредитних задужења. Ко ће то отплаћивати? Радници што су љетос истјерани из "Бадера" или радници у "Будућности" што долазе на посао а не примају плате? Ко у Шамцу уопште има посао? Продавачице у супермаркетима и другим радњама. Али продавачице нису богови него јадне жене што раде за 300-400 КМ плате. У мјесној заједници Гребнице није разминирана бара Одмут која се налази преко пута кућа и у којој буде доста рибе. Ове године је пресушила због чег је угинула сва риба (није први пут) али нема страног донатора који би сада финансирао деминирање те баре. У Савјету те мјесне заједнице су јако хумани људи које треба одликовати за несебичност и хуманост послије поплаве 2014.године.

ОДГОВОРИТЕ