Preokret! Pjanić propušta Belgiju i Estoniju?!

Iako su prve prognoze povrede bile optimistične, pretrage su pokazale da Miralem Pjanić najvjerovatnije neće biti spreman za utakmicu protiv Belgije 7. oktobra na "Grbavici" i tri dana kasnije protiv Estonije u Talinu.

Fudbal 29.09.2017 | 17:00
Preokret! Pjanić propušta Belgiju i Estoniju?!
Vezni igrač Juventusa će pauzirati najmanje tri nedjelje što znači da će propustiti najvažnije mečeve "zmajeva" u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji, piše sarajevski "Sport1".

Pjanić se povrijedio na zagrijavanju sinoćnjeg susreta Lige šampiona protiv Olimpijakosa, koju je "Stara dama" riješila u svoju korist sa 2:0.

Poslije početnog optimizma, uslijedio je preokret i tvrdnja da je ustvari ključni problem "zbunjujuća" povreda mišića desne natkoljenice.

"U slučaju Pjanićeve povrede biće neophodne dodatne kontrole za bolju prognostičku definiciju za njegov dalji nastavak aktivnosti", navedeno je u saopštenju Juventusa.

Ovo će svakako biti veliki hendikep za izabranike Mehmeda Baždarevića, kojima su neophodne pobjede nad "crvenim đavolima" i Estoncima da osiguraju plasman u baraž.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar