Uhapšen pedofil u Sarajevu

Federalna uprava policije uhapsila je sinoć 47-godišnjeg S. D. iz Sarajeva, koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Bosna i Hercegovina 26.09.2017 | 13:28
Uhapšen pedofil u Sarajevu
Službenici FUP-a Odsjeka za kompjuterski kriminal su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu pretresen je stan na području opštine Novi Grad, koji koristi osumnjičeni i tom prilikom je u njegovom računaru pronađeno oko 10.000 fotografija i videosnimaka sa seksualno eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od četiri godine pa naviše.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Saši Despotoviću. 

On je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

- Osumnjičenom S. D. određeno je zadržavanje od 24 sata, a nakon ispitivanja postupajući tužilac će odlučiti o daljnjim mjerama - kazala nam je Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

(Faktor)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tranzicija

26.09.2017 11:59

Ova tranzicija ih izbacila na površinu,ima ih na svakom koraku,mentalni sklop ne može da im prati stečeno bogastvo krađom i malverzacijama!

ODGOVORITE