Trnovo: Sukobi SDS-a i SNSD-a

Skupštinska većina opštine Trnovo, predvođena SDS-om, donijela je nedavno odluku da formira Komunalno preduzeće koje će se baviti odvozom i deponovanjem otpada i vodosnabdjevanjem. Trenutno taj posao u opštini Trnovo obavljaju komunalna preduzeća iz Istočnog Novog Sarajeva.
Opozicioni SNSD protivi se toj odluci i smatra da se radi o predizbornom potezu jer su u nedelju 24. septembra izbori za načelnika opštine.

Republika Srpska 16.09.2017 | 21:58
Trnovo: Sukobi SDS-a i SNSD-a
Skupštinska većina u opštini Trnovo na sjednici 12.septembra ove godine donijela je odluku o osnivanju javnog komunalnog preduzeća. Imenovano je i provremeno rukovodstvo firme, preduzeće je upisano u sudski registar i ovih dana trebalo bi početi sa radom.

Međutim to se nije dopalo opozicionom SNSD-u čiji su odbornici napustili skupštinsko zasjedanje,tvrdeći da se komunalnim djelatnostima na području Trnova trebaju baviti preduzeća iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

,,To su kriminalne radnje i jeftini politički trikovi'',tvrdi šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Trnovo Veljko Vlaški i dodaje da će,kada 24. septembra pobijedi njihov kandidat za načelnika, SNSD stopirati tu odluku.

Odluci o formiranju komunalnog preduzeća Trnovo protivi se i rukovodstvo opštine Istočno Novo Sarajevo kao i komunalna preduzeća iz te opštine.

Direktor Javnog preduzeća,,Vodovod i kanalizacija''Istočno Sarajevo Jovan Katić poručuje da će svoja prava tražiti putem suda.

,,Mislim da je u pitanju samo politika.Trnovo nema kapaciteta da osnuje samostalno preduzeće'',kaže Katić.

I načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić prijeti sudom.

,,Svim pravnim sredstvima ćemo zaštiti našu poziciju i imovinu koju naša preduzeća imaju u Trnovu.Sve mi ovo miriše na političku bitku koja će se vrlo brzo završiti pa ćemo nastaviti razgovarati na drugačiji način'',ističe Ćosić.

Vršilac dužnosti načelnika opštine Trnovo Nenad Mišović kolegi iz Istočnog Novog Sarajeva poručuje da ne govori istinu ali da može da pokrene tužbu.

,,Međutim neka razmisli da li mu se isplati opštinski budžet izlagati trošku.Izgubili ste tužbu kada je opština Istočna Ilidža osnovala svoje komunalno preduzeće, a izgubićete i sada jer činjenice su na strani opštine Trnovo'', kaže Mišović i dodaje da je opština Trnovo vlasnik vodovodne i kanalizacione mreže,upravne zgrade, prijeratnog komunalnog preduzeća kao i deponije smeća.

Mišović podsjeća da je opština Trnovo prije 20 godina,kada su formirana komunalna preduzeća ,,Rad,, i ,,Vodovod,, Istočno Sarajevo,unijela u njih dio kapitala ali od toga sada stanovnici Trnova nemaju nikakvu korist.

,,2015.godine pokrenuta je inicijativa o formiranju komunalnog preduzeća u Trnovu ali je to i tada blokirao SNSD smatrajući da prirodne resurse opštine Trnovo treba da koriste preduzeća i opština na čijem je čelu SNSD.Toga više neće biti bez obzira bio ja načelnik ili ne.Mislim da je ovaj narod prepoznao šta se radi.Nema više džaba vode iz Trnova'',upozorava Mišović i dodaje:

,,Mi imamo dva izvorišta.Ljuštra koja snabdijeva vodom Trnovo i Grabske Mline iz kojih će se se snabdijevati dio Istočne Ilidže ali i dio federalnog Sarajeva.Svi ti resursi su u vlasništvu opštine Trnovo ali druga preduzeća i druge opštine su to koristili i ubirali prihode''.

Ko će ubirati prihode od prirodnih resursa Trnova znaće se vjerovatno tek nakon izbora novog načelnika opštine 24.septembra ove godine.
Kandidati su Nenad Mišović iz SDS-a i Dragomir Gagović iz SNSD-a.



(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

hm

16.09.2017 19:49

JA BUDALA ; OPROSTI NAM BOZE !!!

ODGOVORITE
Name

de

17.09.2017 13:26

Pa I vi ste to opljackali i osnovali komunalno, pa neka i Trnovo dobije jos ponekog direktora. Jedino nema dovoljno stanovnika

Name

Trnovljak

16.09.2017 19:56

Bravo Nenade, gradjani Trnova du uz tebe. Samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

Borc bez prava

17.09.2017 03:47

Treba novca da se mlada djevojka zadrži nije ni nacelniku Misovicu lako

ODGOVORITE
Name

Pero

17.09.2017 05:58

budale onog ćosića da je veći šta bi jada napravio

ODGOVORITE
Name

Sale

17.09.2017 12:06

Sve sto je dobro za Trnovo ovi iz SNSD-a gledaju da unaprjedosude na propast. Tu propast im predvidjam i 24.

ODGOVORITE
Name

Nebitni građanin

17.09.2017 15:04

Trnovo itekako ima kapacitete da osnuje samostalno preduzeće i trebalo je to još i prije da se uradi, a ne da opština Istočno Novo Sarajevo besplatno koristi resurse opštine Trnovo (voda, kanalizaciona mreža, deponija) a da građani Trnovo pri tome nemaju ama baš nikakve koristi od toga. Jasno je čije interese štiti SNSD - lično svoje naravno, a čije bi druge...

ODGOVORITE
Name

Majstor

17.09.2017 15:13

Trnovo je napokon napravilo pravi potez.Čestitam odbornicima i Nenadu jer su otrgli Trnovo od uticaja Novog Sarajeva,koje je bez ikakve naknade ubiralo prihode od Trnova.Savez za Trnovo radi za narod!

ODGOVORITE
Name

Za Veljka Vlaškog

17.09.2017 19:41

Veljko, živim za dan kad ćeš biti uhapšen! Vjeruj taj dan je sve bliži! Niko ti neće pomoći! Kako si sijao, tako ćeš i žnjeti!

ODGOVORITE
Name

Dragan

23.09.2017 17:23

Iz koje stranke mu je mlada devojka?

ODGOVORITE