Lopare: Suficit u budžetu

Odbornici Skupštini opštine Lopare usvojili su danas Izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište ove godine koji je u suficitu od 91. 029 KM.

Republika Srpska 15.09.2017 | 16:00
Lopare: Suficit u budžetu
U izvještaju su prikazani prihodi od 2.486.384 KM a rashodi od 2.395.355 KM.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je ova majevička opština ostvarila pozitivne trendove poslovanja za prvih šest mjeseci.

"Pozitivno poslovanje je donijelo suficit u budžetu, a Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" su nam isplatile dug za predhodni period u iznosu od 310.000 KM", rekao je Savić novinarima.

Na današnjem skupštinskom zasjedanju usvojen je prijedlog Odluke o procjeni ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća na području opštine Lopare, te izvještaji o realizaciji Programa rada Skupštine opštine Lopare, radu radnih tijela Skupštine opštine i Izvještaj o ostvarivanju prava građana u upravnom i drugim postupcima kod nadležnih opštinskih organa.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić rekao je da je nakon ljetne pauze lokalni parlament radi punim kapacitetom.

"Program rada Skupštine opštine za prvo polugodište u cijelosti je ispunjen, kao i niz tačaka dnevnog rada a sve u cilju napretka stanovništva opštine Lopare", rekao je Ristić.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Obazovani

15.09.2017 16:14

Sa acanovcem suficit,samo trci po sahranama da se promovise a nije svestan da to sto je sjeo u audi i ono lijepo odijelce sto nosa je smijesna stvar a ubijedio nikoga nije da je uzor nekom nego naprotiv realnost ovog vremena ,gosp.nacelnik ga drzi iz prostog razloga da skrene paznju sa sebe.Lopare ima po tradiciji pametnog svijeta ali trenutno posmatraju i kada se stvore uslovi krenice u obracun a acanovac treba da zna da sud naroda je vrlo opasan.Kakvu djecu imamo pametnu a na sta smo spali.

ODGOVORITE
Name

Suficit???

15.09.2017 17:51

Jeste kada se uracuna dug od 310 000 BAM od prije. Koga ovi saltaju

Name

Boss

15.09.2017 21:35

Svaka cast...moj naklon Samo zaposlite jos 300 ljudi. Tad ce biti ok.

ODGOVORITE