U BiH narančasto upozorenje

U Bosni i Hercegovini na snazi je narančasto upozorenje zbog vjetra s olujnim udarima. Vjetar će puhati u Krajini i Hercegovini s udarima preko 70 kilometara na sat.

Bosna i Hercegovina 11.09.2017 | 07:25
U BiH narančasto upozorenje
Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa kišom u zapadnim i jugozapadnim područjima. U centralnim i istočnim djelovima nešto manje oblačnosti i sunčanije i uglavnom bez padavina.

Tokom dana, postupno naoblačenje u cijeloj zemlji. Poslije podne i krajem dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Vjetar umjeren do jak, južnog smjera, a u Hercegovini i u Krajini na momente i sa olujnim udarima.

Jutarnja temperatura od 13 do 21, a najviša dnevna od 25 do 35 stepeni.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kameleon

11.09.2017 07:41

Udara mala irma.

ODGOVORITE
Name

Vidimo

11.09.2017 09:03

Cerka mi se zove Irma. Nek je živa i zdrava, ali mi ove oluje i vjetrovi pašu nekako sa tim nazivom. Ovih dana smo se šalili sa tim. I ona kaže: " Tata i u školi kažu da tom nevremenu pase moje ime, jer kažu i ja haos ostavljam iza sebe" - Šalu na stranu, nadam se sa će se vjetrovi smiriti, i da ljudi nastave normalne živote. Klimatske promjene i razni zemaljski eksperimenti i uništavanje šuma jezera rijeka su učinili svoje. Ništa od ovih pojava samo od sebe ne dolazi.

ODGOVORITE