Ugljevik: Turnir "Rudar kup"

U Ugljeviku je danas završen dvodnevni turnir u malom fudbalu „Rudar kup“ čiji je organizator Škola fudbala „Rudar“ iz ove podmajevičke opštine.

Republika Srpska 10.09.2017 | 21:54
Ugljevik: Turnir "Rudar kup"
Pobjednik turira u kategoriji uzrasta 11 godina je ekipa „Soker kids“ iz Bijeljine, mališani „Drina“ iz Zvornika najbolji su u uzrastu 10 godine, a ekipa „Soker kids“ iz Bijeljine najbolja je i u uzrastu 9 godina dok je ekipa domaćina „Rudar“ iz Ugljevika najbolja u uzrastu 8 godina.



Trener u Školi fudbala „Rudar“ Predrag Marić rekao je da je na ovogodišnjem turniru, drugom po redu, učestovalo 28 ekipa sa oko 300 učesnika.

„Naša želja je da ovaj turnir preraste u tradiciju. Škola fudbala „Rudar“ postoji već treću godinu, ima oko 50 djece, aktivirali smo djevojčice kojih ima 10. Proljetni dio proveli smo takmičeći se na turnirima, a u jesenjem dijelu se vraćamo na obuku, prije svega ono što prati selektivna i tehnička faza“, rekao je Marić novinarima.

Nagrade, medalje i pehare ispred opštine Ugljevik koja je generalni sponzor turnira dodjelio je Mladen Stevanović.



„Prisustvovali smo prelijepoj sportskoj manifestaciji u Ugljeviku ovog vikenda kakvih treba biti što više jer se na ovaj način djeca movišu nasport od najranijih uzrasta“, rekao je Stevanović.



On je čestitao organizatoru turnira i zahvalio se svim učesnicima i ekipama.

„Ovi mališani su pravi primjer svojim vršnjacima da pored škole, obrazovanja i vaspitanja, sport treba da bude značajan faktor njihovog odrastanja“, istakao je Stevanović.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar