EP: A šta kaže selektor Mađarske...?

Pošto igramo protiv Srbije, nećemo da „svlačimo“ Vojvodu! "Eto, toliko smo jaki", kaže kroz osmeh Stojan Ivković.

Košarka 09.09.2017 | 10:30
EP: A šta kaže selektor Mađarske...?
Selektor Mađarske Stojan Ivković bio je prilično raspoložen za razgovor sa srpskim medijima posle treninga njegovog tima, a uoči utakmice sa Srbijom u nedelju. Malo šale, malo ozbiljnih tonova, ali sve u svemu Ivković je siguran - Srbija ide u četvrtfinale.

"Igramo protiv Srbije, nema ništa lepše od toga. Moji igrači gledaju momke iz Srbije samo na televiziji", udario je u centar Ivković.

Onda je uneo malo smeha u priču.

"Evo, da igramo protiv Španije mogu da kažem da ne bismo skidali Hangu, ali pošto igramo sa Srbijom, nećemo da skidamo Vojvodu", nasmejao je sve Ivković, uz šaljivu kontataciju da je Mađarska toliko jaka.

Zatim i malo ozbiljno...

"Srbija je dobar tim. Nisam voleo da je dobijemo u daljoj fazi, jer je odnos reprezentacije prema naciji veliki. Ne mogu da kazem da su najbolji, ali sigurno su među boljima na Evrobasketu".

Ivković je otkrio i šta je to čime raspolaže Mađarska.

"Mađari ne znaju da igraju mnogo košarku, ali imaju karakter".

On ističe da je unarped poznat ishod ovog meča...

"Srbija dobija ovaj meč, a mi smo tu da se zabavimo i naučimo.  Takođe, sve najbolje želim Srbiji. U Mađarskoj ako napravim neki drzak potez kažu da sam Srbin, ako napravim rezultat da sam Hrvat".

Pošto se nalazi u takvoj situaciji, kaže sledeće:

"Zato je meni najmiliji sport vaterpolo, pošto otvaram šampanjac ko god da dobije, da li Mađari, da li Srbi, da li Hrvati".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Fiba.basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar