SP: Srbi i Nijemci, Englezi, Španci…

Orlovi stali uz rame fudbalskim velesilama!

Fudbal 06.09.2017 | 11:15
SP: Srbi i Nijemci, Englezi, Španci…
Srbija je na korak od plasmana na Mundijal, Orlovi su u odbranom društvu. Srski nacionalni tim se nalazi u grupi od sedam selekcija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje nisu doživele poraz. U pitanju je šest lidera grupa, dok je kao drugoplasirani zalutao samo Vels, ali selekcija Krisa Kolmena ima čak pet remija u dosadašnjih osam kola.

Muslinov tim stao je uz rame velesilama kao što su Nemačka (svih osam pobeda), Engleska (šest pobeda i dva remija) i Španija (sedam pobeda i jedan remi), odnosno snažim selekcijama kao što su Belgija (sedam pobeda i jedan remi) i Švajcarska (sedam pobeda i remi). Takvim učinkom se ne mogu pohvaliti ostali lideri u svojim grupama kao što su Francuska, Poljska i Hrvatska.

Srbija je u Dablinu došla do petog slavlja u Grupi D i dva kola pre kraja kvalifikacija ima čak četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, što znači da je jedna pobeda deli od plasmana na najveću smotru svetskog fudbala.

U ovom trenutku plasman na Mundijal obezbedila je samo selekcija Belgije, ali će joj se već početkom oktobra pridružiti i veliki broj pomenutih selekcija. Među njima će izvesno biti i selekcija Srbije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar