Policija ćuti o ovom incidentu

Mještani Ulice manastira Gračanice, u banjalučkom naselju Starčevica, juče ujutru su, baš u vrijeme kada ih se većina budila, svjedočili dramatičnim scenama u režiji trojice mladića od kojih jednom, kako tvrde, i otac i brat rade u - policiji.

Republika Srpska 01.09.2017 | 07:54
Policija ćuti o ovom incidentu
U izjavi za "Nezavisne", mještani, koju su nas zamolili da im ne navodimo ime, tvrde da su se mladići svađali, te pasatom, kojeg je vozio upravo sin policajca, sletjeli u dvorište jedne kuće, a zatim nastavili da se obračunavaju.

"Sve je to počelo između šest i 6.30 časova. Njih trojica su se prvo posvađali, a zatim su ušli u auto, da bi nedugo nakon toga sletjeli u dvorište jedne kuće, pritom porušivši ogradu koja dvorište dijeli od puta", pojašnjava naš sagovornik.

Dalje dodaje da su mladići zatim izašli iz vozila, te se nastavili svađati i tući.

"Vozač je 1992. godište i osim oca, i brat mu je policajac.

"Taj brat tim pasatom ide na posao pa je unutra imao i pendrek. Upravo njime je vozač udarao jednog od mladića", pojašnjava izvor "Nezavisnih", koji je, kako kaže, svjedočio obračunu.

Dodaje da su akteri obračuna imali vidne povrede, a bilo je i krvi.

"Na kraju je neko od mještana pozvao policiju. Kada su policajci došli, jedan od njih je rekao vozaču, pred čitavim naseljem: 'Otac ti je ugledan policajac, a ti se tako ponašaš - to stvarno nema smisla'", ističe izvor Nezavisnih.

U Ulici manastira Gračanice juče ujutru je obavljan uviđaj. Oko podneva, sve je bilo mirno. Nedaleko od kuće gdje je pasat sletio sreli smo jednu ženu, koja slučaj nije željela da komentariše, već je kratko rekla da se nada da će još šteta biti sanirana. Druga žena, koju smo sreli u ulici, priča da je ujutru vidjela dosta policajaca, ali ni sama ne zna šta se događalo.

U naselju smo razgovarali s još nekoliko ljudi, od kojih nam je jedan mještanin mogao potvrditi tek da je čuo da je došlo do obračuna.

"Trojica su se valjda potukla u autu i sletjela u dvorište. To sam čuo", priča taj mještanin. Ostali mještani sliježu ramenima. Svi su, kažu, ponešto čuli i vidjeli, ali ne žele o tome da govore. Uviđaj je, kako kažu, trajao dugo, a uzimani su i tragovi sa mjesta događaja. Dokazi su uzimani i sa pasata.

"Frka je, stvarno, bila ogromna. Policije je tu bilo koliko hoćete. Ali, nemojte mene, ne bih ja tu ništa da govorim. Pitajte policiju", pričaju mještani. Sve smo ove izjave mještana i pokušali provjeriti u Policijskoj upravi Banjaluka, ali ćemo odgovore dobiti naknadno. "Vaš e-mail je stavljen na provjeru i u zakonskom roku ćemo vam dostaviti odgovor", rekli su za "Nezavisne" u Policijskoj upravi Banjaluka.

(Nezavisne)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Mi to tako....

01.09.2017 08:04

Zavisi ko si, čiji si, s kim spavaš pa ćeš se tako i provesti u ovoj parodiji od države.

ODGOVORITE
Name

Starčevica

01.09.2017 08:06

U ulici Koste Jarića jedan frajer ( policajac ) dolazi sa službenim autom i ostaje tu po cijelu noć. I on i auto. Privukao se valjda jednoj koki tu. Bože svašta

ODGOVORITE
Name

RE: Obilićevo

01.09.2017 08:55

A ti ljubomoran što ti je pokupio koku.

Name

re

01.09.2017 09:36

Pa sta kakve to veze ima.

Name

Dodik

01.09.2017 08:06

Vas niko ne smije da bije osim naše vase i brat- sin policajca.

ODGOVORITE
Name

Borac rs

01.09.2017 08:22

TAKAV IM JE I MINISTAR HOSTAPLER.

ODGOVORITE
Name

LAKI

01.09.2017 08:24

E BAŠ VAM JE GLUP NASLOV. DOGAĐAJ KAO I SVAKI DRUGI. KAKVE VEZE KO JE UČESNIK. IZVRŠEN JE UVIĐAJ I ZNAJU SE IMENA. POČINIOCI ĆE BITI KAŽNJENI I GOTOVO.

ODGOVORITE
Name

F

01.09.2017 11:18

Nije događaj kao svaki drugi to radi naša policija, pravi nerede i sluša i prati poštene ljude.TRAZE LJUDI AZIL ZBOG POLICIJE I NJRNIH PDISLUSKIVANJA KO JE GDJE. AZILE TRAZIMO MNOGI ZA POLICIJSKI PROGON,A TO JE PIKRICE DA KRIMINALCI RADE SVOJ POSAO.

Name

Laktaši

01.09.2017 12:21

E Laki i ti si jedan od sektaša čom tvrdiš da nema veze ko si i čiji si ali to sirotinja i vidi i doživi.

Name

Policajac

01.09.2017 08:59

Kakve sad to veze ima što su sin i otac u policiji a ovaj drugi nije i pravi belaje. Policija u PU Banja Luka treba da radi po zakonu. Ako je bilo narušavanja JRM-a to treba da se ispita i procesuira kako zakon zahtjeva. Situacija je da se ovaj MUP može smatrati privatnim vlasništvom Dragana Lukača i njegovih prijatelja, te zbog toga za svaku sitnicu moraju novine da reaguju.

ODGOVORITE
Name

I to je Balkan

01.09.2017 09:00

Ima li drzave tamo gde ima (tatine i bratove) policije ili obrnuto.

ODGOVORITE
Name

Bratija,seljatia i sl.

01.09.2017 09:51

Morali su zvati Velikog Baju da vide šta da rade? Ovo je BiH,i ovde su "jarani ba"kumovi bre"tj.gola govna.svi su neko i nešto i svi su bitni i vazni.Ovde su sinovi tatini cuvari revolucije,bogovi s neba.Ovde je najveći šljam isplivao i mulj nosi dalje i sve šire.

ODGOVORITE
Name

Laktaši

01.09.2017 12:30

Bratija svaka čast za komentar, ovdje se i zakon na brzinu prepravi da bi se tatini sinovi, rođaci, kumovi odbranili od krivice.

Name

Bubica

01.09.2017 11:37

Mogu sta hoce kad gori od njih rade u unutarnjoj kontroli koja ce samo.zguzit onog ko nije podoban i nema vezu i stelu.

ODGOVORITE
Name

Zar?

01.09.2017 16:56

Eto šta rade 'ugledni policajci' i njihova deca. Uostalom zat ima uglednih i nekorumpiranih murijaša? U Srpskoj sigurno NE

ODGOVORITE
Name

BL

01.09.2017 19:16

Gomila komentara neutemeljenih i potpuno pogresne percepcije. Valjate gluposti, policija je kompletan slucaj zadokumentovala i rijesila, nikakvog skrivanja nema ni obmana. Nevjerovatno sta pisete a pojma nemate, samo bitno osudjivati

Name

Prijedlog za BN novinare

03.09.2017 09:54

Istražite slučaj direktorke Centra "Zaštiti me" iz Banjaluke, koja je tokom zadnjh izbora, koja će pored toga što je direktor postati i narodni poslanik ispred SNSD-a, a što sad već i jeste, kako je službenim automobilom škole , škoda fabija , udarila dječaka , unakazila ga, Dijete bilo u komi 15 dana, unutarnja krvarenja i trajno onesposboljeno. Čitav slučaj se zataškava. Izvještaj za taj događaj ekspresno maknut sa sajta MUP-a. A gospođa direktorka i dalje na slobodi , harači li harači

ODGOVORITE
Name

Ima svega

03.09.2017 15:13

Ona bitanga što drži agenciju Bond ima opremu za prisluškivanje telefona i kada javi svojima iz policije oni idu po diktatu umjesto da ga prijave za nezakonito prisluškivanje

ODGOVORITE