SP: "Zmajevi" odigrali za Grke, a ne za sebe!

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Nikoziji poraženi od Kipra rezultatom 3:2.

Fudbal 31.08.2017 | 23:21
SP: "Zmajevi" odigrali za Grke, a ne za sebe!
Izabranici Mehmeda Baždarevića su nakon vodstva od 2:0 na poluvremenu, u drugom dijelu utakmice za jedanaest minuta primili tri gola od selekcije Kipra.

Kipar - BiH 3:2
/Kristofi 65, Laban 67, Sotirou 76, - Šunjić 33, Višća 44/

Bh. tim je dobro počeo meč i već u 3. minuti su imali prvu priliku kada je Lulić pogodio stativu. Zmajevi su nastavili u istom ritmu dok su domaćini stajali duboku u svojoj polovini i vrebali prilku iz kontra napada. Napadačka igra se "zmajevima" isplatila u 33. minuti kada je nakon kornera Pjanića lopta srećno pogodila Šunjića u koljeno i završila u mreži Kiprana. Pred sam kraj prvog dijela Višća je nakon prodora Kolašinca povisio na 2:0. Reprezentacija BiH je u prvom poluvremenu izgledala dobro i činilo se da ima Kiprane pod kontrolom, ali niko nije mogao pretpostavi ono što će uslijediti u drugom dijelu.

"Zmajevi" su u drugo poluvrijeme ušli katastrofalno i neobjašnjivo se povukli u svoju polovinu prepustivši sredinu terena domaćinima. Kiprani su svoju bolju igru krunisali u 65. minuti golom Kristofija, dok su u 67. minuti potpuno šokirali Džeku i društvo kada je Laban poravnao rezultat.

Selekcija BiH je nakon drugog gola Kiprana pokušala da konsoliduje redove. ali je novi šok uslijedio u 76. minuti kada je Sotirou povisio na konačnih 3:2.

Direktni rival BiH za plasman na Mundijal selekcija Grčke je, u svom stilu, odigrala bez golova sa Estonijom i time ostavila "zmajeve" u igri za plasman u Rusiju.

U trećem meču grupe "H" selekcija Belgije je demolirala Gibraltar rezultatom 9:0 i učvrstila prvu poziciju u grupi.

Poslije sedam odigranih kola na tabeli grupe "H" prva je Belgija sa 19 bodova, slijede Grčka s 13, BiH 11, Kipar 10, Estonija 5. Na začelju je Gibraltar bez bodova.

Reprezentacija BiH sljedeći meč igra u nedelju od 20:45 časova kada gostuje Gibraltaru.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bh fanaticos

31.08.2017 21:33

Dodik je u pravu nema bosne, ovi gastarbajteri džeko, pjanić i ostali prave se patriote a uništavaju ugled bih više od političara, molim ih da napuste bosnu i nikada više se ne vraćaju i da igraju za nas, to su govna sarajevska kakva niko nikad nije vidio na svijetu, dabogda plakali zbog svoje djece ko što moje dijete sad plače zbog poraza. mamicu im jebem.

ODGOVORITE