Hevedes u Juveu, Šalke dobio šta je tražio!

Kada se saberu sve cifre i stavke, nemački klub mogao bi da zaradi preko 19. 000. 000 evra za defanzivca!

Fudbal 31.08.2017 | 17:45
Hevedes u Juveu, Šalke dobio šta je tražio!
Svetski prvak u fudbalu Benedikt Hevedes konačno je obukao dres torinskog Juventusa. Posle uspešno završenih lekarskih pregleda u Torinu, nemački reprezentativac i dosadašnji član Šalke došao je na jednogodišnju pozajmicu.

S obzirom na to da šampion Italije ima tu dobru praksu da detalje transfera, uključujući tu i finansije, objavlje transparentno na svom sajtu, znamo i cifre.

Naime, za jednogodišnju pozajmicu Stara dama platila je Šalkeu sumu od 3.500.000 evra. Na kraju sezone Juventus će imati opciju da otkupi ugovor od nemačkog klub za 13.000.000 evropskih novčanica i ta suma bila bi isplaćena u dve rate.

Ali, to nije sve. Ako Hevedes sledećeg leta postane član Juventusa za stalno, Šalke bi na ime bonusa u budućnosti mogao da zaradi još 3.000.000 evra.

Kada se saberu sve cifre, ukupna svota iznosi 19.500.000 evra što je otprilike i cena koju su čelnici Šalkea odredili za Hevedesa još na početku pregovora, ali je agilni Juventusov operativac Bepe Marota uspeo to da podeli na način koji možda više odgovora italijanskom gigantu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar