Uhapšena jedna osoba u Sarajevu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su danas jedan stambeni objekat na području Sarajeva, u okviru kontinuiranih aktivnosti u borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma, postupajući po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 30.08.2017 | 14:37
Uhapšena jedna osoba u Sarajevu
Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela „terorizam“ s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Aktivnosti su realiziovane u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Slobode je lišena jedna osoba, koja je privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njenom daljem statusu.

SIPA u saradnji s drugim bezbjdnosnim organima u BiH i svijetu intenzivno nastavlja aktivnosti s ciljem suzbijanja terorizma i svih pojava koje se mogu negativno odraziti na sigurnosnu situaciju u BiH, saopšteno je iz SIPA-e.



(Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Igor

30.08.2017 12:46

Jedna ? Bravo za marince. hahahahaha Sta je ovo ljudi, jel moguce ovo, sta se desava ?! Pa nemate snage da natjerate stoku da raspise potjernicu za covjekom koji je pronevjerio 3,4 miliona, ne mozete uhapsiti nijednog politicara a svi imaju imovinu po nekoliko miliona koju nemogu pokriti prihodima. Cirkus od drzave samo se zongleri mijenjaju. J... vas narod koji vas trpi !

ODGOVORITE
Name

Vrana

30.08.2017 16:28

Vrana vrani oci nevadi

ODGOVORITE
Name

Brcko

30.08.2017 16:35

Joj pa unaprijed SE znalo da je ovo podvala sipe i Ministers sto uhapsen je jedan covjek cuvo ovce i nasli nu sikiricu sto nedodju u maocu hahahahaha u bocinju i dalje Ali takva je bih al mekta neces ni ti ni oni dugo

ODGOVORITE
Name

Opet mecka

30.08.2017 23:06

Navijam za SIPU al opet mecka.Dajte momci nalogodavce.To sa kratkim lacicama.Ma dajte.Dakle ko ih placa.

ODGOVORITE