Leverkuzen srušio klupski rekord!

Leverkuzen za klupski rekord doveo prvu haubicu Južne Amerike! Najskuplji transfer u istoriji kluba!

Fudbal 31.08.2017 | 11:00
Leverkuzen srušio klupski rekord!
Veliko pojačanje i za Bajer Leverkuzen! Napad popularnih Farmaceuta će u narednoj szeoni predvoditi Lukas Alario iz River Plejta. Po mnogima, najbolji golgeter južnoameričkog klupskog fudbala u ovom trenutku... U domovini ga porede sa Aleksison Sančezom, Radamelom Falkaom ili Gonzalom Iguainom koji su prethodnih godina nosili dres popularnih Milionera. 

Reprezentativac Argentine je danas u Buenos Ajresu obavio lekarske preglede, potpisao ugovor i slikao se u dresu novog kluba.

Još se tačno ne zna koliko para iznosi Alarijov transfer na BajArenu. Prema nekim informacijama, reč je o sumi od 24.000.000 evra koliko je iznosila otkupna klauzula, a prema drugim je reč o 20.000.000 evra. U svakom slučaju, Riveru će pripasti mnogo manje. Tačnije, 60 odsto. Ostatak će podeliti Alario i njegov menadžer.

Argentinac je dogovorio saradnju na pet godina sa nemačkim klubom u kojem će zameniti Čičarita Ernandeza koji je prešao u Vest Hem. Za Alarija su do sada interes pokazivali Pari Sen Žermen i Monako, ali je Leverkuzen bio najkonkretniji i najubedljiviji. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar