Vlada pomaže gradnju škole

U Bijeljini je potpisan Sporazum o realizaciji projekta sufinansiranja završetka izgradnje objekta područnog odjeljenja Osnovne škole "Vuk Karadžić", za šta će Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojiti 600. 000 KM.

Republika Srpska 29.08.2017 | 14:11
Vlada pomaže gradnju škole
Iako nije zadužen za izgradnju objekata za osnovno obrazovanje, Grad Bijeljina je 2011. godine započeo izgradnju nove škole u kojoj će biti i prostorije vrtića. Od tada pa do 2017. budžetske godine, iz gradskog budžeta za ovaj objekat izdvojeno je ukupno 1,45 miliona konvertibilnih maraka.
Za kompletan završetak radova, uključujući završetak dijela objekta predviđenog za vrtić i spoljno uređenje zemljišta, prema procjeni biće potrebno još oko još 700.000 KM.

- Grad Bijeljina mnogo ulaže u obezbjeđivanje boljih uslova za školovanje naše djece, jer smatramo da su obrazovani ljudi najznačanija karika u finkcionisanju našeg Grada i osnovni preduslov daljeg napretka. Nakon završetka nove škole, naš sledeći korak ulaganja u obrazovanje biće izgradnja studentskog doma - najavio je Mićić.
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević naveo je da će Ledinci nakon završetka izgradnje nove škole dobiti objekat koji će zadovoljiti kriterijume energetske efikasnosti i omogućiti normalan rad nastavnicima i učenicima.

- U narednom periodu biće neophodno izgraditi fiskulturnu salu za ovu školu i očekujem da ćemo sa Gradskom upravom usaglasiti i taj posao - izrazio je očekivanje Malešević.

Novi školski objekat područne Osnovne škole „Vuk Karadžić” u mjesnoj zajednici Ledinci će biti useljiv od drugog polugodišta školske 2017/2018. godine, pa će osnovci iz stare škole u Račanskoj ulici započeti nastavu u zgradi Doma učenika, dok će samo dva odjeljenja nastavu pohađati u glavnom objektu OŠ „Vuk Karadžić" u međusmjeni.
- Danas smo potpisali i Sporazum o korištenju dijela prostorija Doma učenika za potrebe OŠ „Vuk Karadžić“ što će prema našim procjenama biti najbolje moguće privremeno rješenje za osnovce. U tom objektu već postoje učionice koje su ranije korišćene za nastavu učenika srednjih škola, a i lokacija je odgovarajuća - pojasnio je Mićić.

Direktor Doma učenika Vladimir Vulović istakao je da je pripremljeno pet učionica za učenike OŠ „Vuk Karadžić“, a radovi na njihovom uređenju i adaptaciji su sufinansirani od strane Gradske uprave i Doma učenika.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Predrag Račanović istakao je da će u novu školu po završetku radova biti smješteno 15 odjeljenja, od prvog do petog razreda, odnosno 366 učenika.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nevalja

29.08.2017 17:35

Nevalja ni to

ODGOVORITE