Влада помаже градњу школе

У Бијељини је потписан Споразум о реализацији пројекта суфинансирања завршетка изградње објекта подручног одјељења Основне школе "Вук Караџић", за шта ће Министарство просвјете и културе Републике Српске издвојити 600. 000 КМ.

Република Српска 29.08.2017 | 14:11
Влада помаже градњу школе
Иако није задужен за изградњу објеката за основно образовање, Град Бијељина је 2011. године започео изградњу нове школе у којој ће бити и просторије вртића. Од тада па до 2017. буџетске године, из градског буџета за овај објекат издвојено је укупно 1,45 милиона конвертибилних марака.
За комплетан завршетак радова, укључујући завршетак дијела објекта предвиђеног за вртић и спољно уређење земљишта, према процјени биће потребно још око још 700.000 КМ.

- Град Бијељина много улаже у обезбјеђивање бољих услова за школовање наше дјеце, јер сматрамо да су образовани људи најзначанија карика у финкционисању нашег Града и основни предуслов даљег напретка. Након завршетка нове школе, наш следећи корак улагања у образовање биће изградња студентског дома - најавио је Мићић.
Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић навео је да ће Лединци након завршетка изградње нове школе добити објекат који ће задовољити критеријуме енергетске ефикасности и омогућити нормалан рад наставницима и ученицима.

- У наредном периоду биће неопходно изградити фискултурну салу за ову школу и очекујем да ћемо са Градском управом усагласити и тај посао - изразио је очекивање Малешевић.

Нови школски објекат подручне Основне школе „Вук Караџић” у мјесној заједници Лединци ће бити усељив од другог полугодишта школске 2017/2018. године, па ће основци из старе школе у Рачанској улици започети наставу у згради Дома ученика, док ће само два одјељења наставу похађати у главном објекту ОШ „Вук Караџић" у међусмјени.
- Данас смо потписали и Споразум о кориштењу дијела просторија Дома ученика за потребе ОШ „Вук Караџић“ што ће према нашим процјенама бити најбоље могуће привремено рјешење за основце. У том објекту већ постоје учионице које су раније коришћене за наставу ученика средњих школа, а и локација је одговарајућа - појаснио је Мићић.

Директор Дома ученика Владимир Вуловић истакао је да је припремљено пет учионица за ученике ОШ „Вук Караџић“, а радови на њиховом уређењу и адаптацији су суфинансирани од стране Градске управе и Дома ученика.

Директор ОШ „Вук Караџић“ Предраг Рачановић истакао је да ће у нову школу по завршетку радова бити смјештено 15 одјељења, од првог до петог разреда, односно 366 ученика.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

неваља

29.08.2017 17:35

Неваља ни то

ОДГОВОРИТЕ