Da li je američki predsjednik lud!?

Grupa psihijatara upozorila je Kongres na to, kako smatraju, da Donald Tramp kao predsjednik predstavlja "očitu i jasnu opasnost" po svijet.

Svijet 28.08.2017 | 08:31
Da li je američki predsjednik lud!?
Među njima našla se i dr. Bandy Lee s Yalea, koja se navodno istovremeno konsultuje s Demokratskom strankom u Kongresu oko organizacije stručnog panela o savjetima u vezi s predsjednikovim mentalnim zdravljem.

Ona je za USA Today kazala da je zabrinuta oko "nivoa opasnosti" Trampa. Grupa u pismu kongresmenima navodi:

"Više nije potrebno biti niti psihijatar za prepoznati uzbunjujuće obrasce ponašanja impulsivnog, bezobzirnog i narcističkog ponašanja, neovisno o dijagnozi, koje u slučaju predsjednika Trampa prijete svijetu. Smatramo da smo upravo sad u jasnoj opasnosti, posebno zbog stanja sa Sjevernom Korejom i predsjednikovim ovlaštenjima nad američkim nuklearnim naoružanjem."

Pismo je u Kongres upućeno nakon što su demokrati predložili osnivanje međustranačku komisiju od 11 članova čija bi odgovornost bila praćenje mentalnog i fizičkog zdravlja predsjednika SAD-a. Prva je s tim prijedlogom istupila kongresmenka iz Marylanda Jamie Raskin.

Nju je podržalo nešto više od 20-ak kolega koji se slažu s njom da bi ubuduće svakog američkog predsjednika ili predsjednicu trebalo pratiti kako bi se vidjelo je li sposoban ili sposobna za svoju funkciju.

Rasprava o prijedlogu posebno je ojačala nakon što je Tramp nedavno izašao u javnost sa svojim skandaloznim osvrtanjem na nasilje koje su na protestu u Charlottesvilleu u Virginiji izazvali ekstremni desničari. Naknadno je korigovao svoje prve u izjave u smjeru da on ipak osuđuje rasiste, a da su ga zapravo mediji krivo prenijeli. Ranije je pred svojim poštovaocima u Phoenixu u Arizoni još jednom prozvao "proklete i nečasne" novinare.

(Agencije)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Student

28.08.2017 06:40

Šta tek mi da kažemo za našeg??? Naš ima dijagnozu pa ga još luđi biraju...

ODGOVORITE
Name

Re.

28.08.2017 07:07

Mora do doktora ,kao i Dodik ,i onda moze da radi sta mu dusa zeli.

Name

Ama

28.08.2017 06:42

Odmah Trampa poslati da krampa, a ne da drzavu vodi i da narod problem zgodi...

ODGOVORITE
Name

Mrcevci

28.08.2017 06:48

A STA SMO MI BOGU SKRIVILI?

ODGOVORITE
Name

Dax

28.08.2017 06:59

Ima li kakvo teże pitanje.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

28.08.2017 07:08

Skoro svi predsednici su bolesni od zarazne bolesti koja se zove moc I vlast.

ODGOVORITE
Name

Ma

28.08.2017 07:12

Bitno da je Hilari normalna - zasta postoje video, a bogami i audio dokazi!?! ha ha ha ha ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Trge

28.08.2017 10:44

Ha ha ha, ako bi se ona opet kandidovala, onda ce ta komisija imati sta da radi. Ne mogu se demokrati pomiriti sa gubitkom odredjenih poslova, prljavih naravno. Ono zlo od zene je narcisoidno, a ne Trump, za njega se moze reci da nije ugladjenih manira, ali Ameri su kaubojska nacija, nisu li.

Name

KONDOR

28.08.2017 13:41

TRGE, RAZUMAN KOMENTAR. DEMOKRATSKA STRANKA PROTIV TRAMPA KORISTI METODE KOJE SU NENORMALNE. NIJE NENORMALAN ON, VEC JE NENORMALNO ONO STO SE RADI. PRETHODNA VLAST DEMOKRATA JE DEFORMISALA AMERIKU. STO JE NAJGORE, OVAKO CE BITI I U RS UKOLIKO DODJE DO PROMJENE VLASTI.

Name

100%

28.08.2017 11:24

A koji Predsjednik ili bilo koji Politićar je normalaaan???Ko?? Jer kada se malo pogleda Ako želite Profesionalnom Vozaču koji skoro ide u PENZIJU MIROVINU traže COD-95,jer ne može vozit zbog toga iako je 20-30god. za Volanom a Psihopata političar odvede cijeli Narod u Provaliju i nikom ništa,Opljačka Naciju,ponizi Svijet odvede Narod u RAT,Sve sve naj naj gore i nikom ništa. Dakle Svijet je GENRALNO u kolektivnom psihijatrijskom Ludiluuuuu.

ODGOVORITE