Zvanično: Musemić ponovo na "Koševu"!

Husref Musemić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

Fudbal 26.08.2017 | 13:15
Zvanično: Musemić ponovo na "Koševu"!
Legenda Sarajeva Husref Musemić vraća se na klupu ovog tima, odlučila je Uprava kluba s "Koševa".

Trofejni stručnjak tako će ponovo voditi "bordo" tim, sa kojim je u sezoni 2004/05. osvojio Kup BiH, a dvije godine kasnije i Premijer ligu BiH.

"Možda su emocije sada najviše prisutne i drago mi je što sam ponovo tu. Najvažnije je da fokus bude na ekipi, koja je u evidentnoj krizi rezultata. Izaći ćemo iz nje što prije, tražićemo kako i na koji način. I veće ekipe i klubovi se zadese u jednoj krizi, pa tako i mi. Jako je bitno da ekipa sutra odradi dobar posao, da pokuša odigrati što bolje, a poslije toga slijedi pauza u prvenstvu, gdje ćemo se međusobno bolje upoznati i imati prostora za rad", rekao je Musemić za klupski sajt.

On će povratnički debi imati na meču protiv Viteza, koji je prvi na rasporedu poslije reprezentativne pauze.

"Da nisam vjerovao u kvalitet ove ekipe ne bih prihvatio ovaj posao. Vjerujem da zajedno sa svima u klubu i navijačima, možemo ostvariti dobre rezultate i izaći iz ove krize", poručio je novi šef stručnog štaba Sarajlija, koji je 2013. godine otišao s "Koševa", nakon čega je sjedio na klupi Slobode i Mladosti.

Musemić će sa ekipom putovati na sutrašnji derbi meč 6. kola Premijer lige BiH protiv Borca u Banjaluci, ali će u gradu na Vrbasu na klupi sjediti Zijad Švrakić.

U narednim danima, saopšteno je iz Titove 38b, biće poznato ko će sve činiti novi stručni štab i da li će u njemu biti mjesta za trenutnog vršioca dužnosti.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Real-an

26.08.2017 12:52

Bordo cirkus se nastavlja.Mjenjaju se treneri ko na trac, a klovnovi na terenu ostaju.

ODGOVORITE