Za uljepšavanje 26 hiljada evra

Francusko predsjedništvo potvrdilo je danas agenciji Frans pres da je predsjednik Emanuel Makron u prvih 100 dana mandata potrošio 26. 000 evra na - uljepšavanje.

Svijet 25.08.2017 | 22:38
Za uljepšavanje 26 hiljada evra
Prethodno je francuski list "Poen" (Le Point) objavio navode o identičnoj sumi koju je Makron izdvojio za šminkerske usluge.

AFP precizira da je račun od 26.000 evra plaćen jednoj "frilens" šminkerki otkako je 39-godišnji Makron stupio na čelo zemlje polovinom maja.

"Poen" tvrdi da je Makronova lična šminkerka Jelisejskoj palati dostavila dva računa, jedan na 10.000 evra, a drugi na 16.000 evra, za troškove šminkanja predsjednika tokom njegovih putovanja i uoči konferencija za novinare.

Većina francuskih medija objavila je priče na istu temu, što su opozicionari iskoristili da kritikuju predsjednika.

Savjetnici Makrona su, poslije pisanja "Poena", saopštili da će izdaci za uljepšavanje biti značajno smanjeni u budućnosti, kao i da je potrošena suma manja od rashoda Makronovih prethodnika.

Na primjer, njegov prethodnik Fransoa Oland trošio je kvartalno 30.000 evra na uljepšavanje, u šta je bila uključena i plata šminkerke. Osim toga, Oland je frizeru isplaćivao mjesečnu bruto platu u iznosu od 9.895 evra.

Nikola Sarkozi je trošio nešto manje od Makrona, oko 8.000 evra mjesečno.

Najnovija vijest dolazi u trenutku kada Makronova popularnost opada, prema anketama javnog mnjenja, budući da samo 37 odsto glasača odobrava ono što Makron radi, što je značajno niže u odnosu na 57 odsto koliko ga je podržavalo poslije izbora održanih u maju.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prodanovic Mira

26.08.2017 10:31

Kako smo mi sretan narod,nasi politicari su rodjeni nasminkani.

ODGOVORITE