Mis Libana ostala bez titule zbog ekskurzije u Izrael

Libanka koja živi u Švedskoj ostala je bez krune kraljice lepote samo nedelju dana nakon što ju je osvojila – organizatori nadmetanja za „Mis Libana u emigraciji 2017“ otkrili su da je posetila Izrael prošle godine, prenose izraelski mediji pisanje britanskog „Indipendenta“.

Zanimljivosti 24.08.2017 | 13:39
Mis Libana ostala bez titule zbog ekskurzije u Izrael
Amanda Hana koja ima dvojno državljanstvo, osvojila je titulu mis sredinom meseca, ali ju je prošlogodišnja školska ekskurzija u Izrael sa švedskim pasošem koštala titule.

Odluku o tome doneo je libanski ministar turizma jer poseta Izraelu predstavlja kršenje libanskih zakona.

Liban i Izrael su tehnički ostali u ratnom stanju, ali na granici vlada mir od poslednjeg direktnog sukoba 2006. godine, podsećaIndipendent.

U Libanu se svaki kontakt s Izraelcima smatra nelegalnim i oni koji prekrše zakon rizikuju da budu osuđeni na zatvorsku kaznu.

Izrael se smatra neprijateljskom zemljom i putovanja u nju su zabranjena Libancima, a takođe i dolazak Izraelaca u Liban.

Liban je čak zabranio i film Čudesna žena,jer je glavna glumica Izraelka Gal Gadot koja je služila izraelsku vojsku. 

Nakon putovanja u Izrael Hana je napisala na svom nalogu na Fejsbuku: „Ispostavilo se da sam pogrešila“, aludirajući na ranije pretpostavke o jevrejskoj državi.

„Bio je to divan izlet i ja sam izuzetno srećna što sam učestvovala“, dodala je Hana, ocenivši da je nedelja provedena u Izraelu bila jedna od najboljih u njenom životu.  
Ovo nije prvi slučaj da libanska misica ima problema zbog kontakata sa Izraelom.

Naime, u januaru 2015, godine, mis Libana za 2014. godinu Sali Gredž uspela je da zadrži krunu iako je bila pod istragom zato što se fotografisala sa mis Izraela Doron Matalon.
Matalonova je jedan selfi sa priprema za izbor okačila na svoj profil na Instagramu i problemi su počeli.

Gredžova se branila optužujući mis Izraela da je iznenada stala pored nje i slikala ih bez njenog pristanka.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar